UFC

Gilbert Burns: 'Imam više načina kako završiti Usmana i to ću napraviti'

Jon Anik i Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
Gilbert Burns vjeruje kako će u borbi protiv Kamarua Usmana, kad se ona održi, pobijediti prekidom

Prije svega loša sreća u apsolutno krivom trenutku lišila je Gilberta Burnsa prilike da se prošlog mjeseca na Fight Islandu bori za UFC-ovu titulu velter kategorije. Brazilac je već imao spakirane kofere, kad je dobio pozitivan nalaz na COVID-19 te je ostao bez borbe. Kamaru Usman savladao je njegovu zamjenu, Jorgea Masvidala, tako da bi Gilbert trebao biti idući, odnosno prilika bez koje je ostao mu je obećana čim Usman bude spreman za borbu.

Burns je inače izuzetno zanimljiv borac, koji je na više načina osvježio kategoriju. I to kategoriju za koju se ne tako davno činilo da su je preuzeli hrvači. A upravo protiv njih Gilbert vjeruje kako ima najviše prednosti. Jednog od njih, Tyrona Woodleya, već je dominantno savladao.

"Vidim puno prednosti, no prije svega je tu moj jiu jitsu. Neka me bilo koji hrvač ove divizije pokuša srušiti, samo neka proba. Bit ću vrlo sretan otežati vrijeme momcima koji me odluče srušiti. Mogao bih obraniti i srušiti ja njih. A kad završim u gornjoj poziciji, pa čak i donjoj, mogu završiti svakoga od tih boraca", rekao je Burns u razgovoru s Helen Yee, dodavši:

"Tu ne mislim samo na prvake nego na sve, ja sam opasan i na nogama. Mogu udariti nogom, mogu šakom i vjerujem kako udaram jače od njih. Imam tu eksplozivnost i nov sam u ovoj diviziji. Iskreno, ne znam kako ranije nisam napravio to selidbu iz lake u velter kategoriju."

Među hrvačima je i njihov timski kolega te ujedno budući protivnik. Naravno, riječ je o Usmanu, kojeg Gilbert cijeni, ali je uvjeren kako će iz njihove borbe izaći s pojasom prvaka.

"Vidim borbu u kojoj pobjeđujem prekidom. Ne znam kako, ali znam da ga mogu prisiliti na predaju, ali i nokautirati. Na meni je samo raditi do te mjere da budem u najboljoj formi života. Mi na svemu tome već radimo, već planiramo.Svake sekunde te borbe razmišljat ću o tome kako da dođem do prekida", najavio je.

Borbu protiv Usmana, kako sada stvari stoje, mogli bismo očekivati u studenom ili prosincu

Linker
20. travanj 2024 17:59