UFC

Gilbert Burns želi se boriti već ovog mjeseca, ima tri protivnika na umu

Jon Anik i Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
Nakon što je protiv Tyrona Woodleya upisao najveću i najvažniju pobjedu svoje MMA karijere, Gilbert Burns želi ostati aktivan i nastupiti već ovog mjeseca. Iako mu je prioritet napad na titulu, ima na umu još dva protivnika koje ni u kom slučaju ne bi odbio.

Svatko tko je u posljednje vrijeme malo bolje pratio karijeru Gilberta Burnsa ne bi se trebao začuditi namjerama novog UFC-ovog pretendenta na titulu velter kategorije. Odmah nakon dominantne pobjede protiv Tyrona Woodleya, iznio je namjeru da se što prije bori opet. Ako znamo da mu je borba protiv Woodleya bila četvrta u nešto manje od deset mjeseci te da je tijekom tog razdoblje više puta tražio da u neke borbe uskoči kao zamjena, uistinu nije iznenađenje što je nakon fantastično odrađene borbe zatražio što prije boriti se opet. Što je točno napravio, otkrio je u razgovoru za portal MMAMania.

"Rekao sam Dani odmah nakon borbe kako se želim još jednom boriti prije srpnja. Ako su dovoljno ludi, želim se boriti za titulu. Ako ne, tj. ako ugovore neku drugu borbu za titulu, dajte mi onoga tko je dostupan. Ako to nije Colby, dajte mi Leona Edwardsa, želim biti aktivan", rekao je Burns, koji nastavlja svoj sjajan niz i želi tako nastaviti što je dugo moguće. No, više nema namjeru boriti se protiv bilo koga, što je potvrdio:

"Mislim da moram biti malo izbirljiviji. Ali, ovaj cijeli moj napredak došao je iz toga što sam se natjecao, što sam bio aktivan. Što se više borim, to sam bolji i nakon svake borbe odmah želim iduću. Naravno da sad želim borbu za titulu, no ako ja ne budem taj, nemojte misliti da ću zauzeti poziciju i čekati. Dajte mi drugog momka."

U kratkom vremenu, puno se toga kod Gilberta promijenilo. Sve je krenulo kad je počeo više raditi na stand up borbi, što se rezultiralo dvjema pobjedama nokautom. No, onda je isto tako nokautiran od strane Dana Hookera i to je bilo presudno. Ostao je vjeran stand up borbi, ali je istovremeno u nju uključio svoje korijene. Prijelaz u velter kategoriju, koji je zapravo došao igrom slučaja, samo je dodatno pridonio ovom uspjehu.

"Promijenio sam puno toga. Prije svega sam promijenio kondicijskog trenera i doveo sam si mentalnog trenera. No, ono što mi je najviše pomoglo je to što sam se vratio jiu-jitsuu. To su moji korijeni. Zaljubio sam se u borbu na nogama i neko vrijeme sam radio samo to. Onda sam te momke s kojima sam sparirao krenuo rušiti i sve je bilo tako jednostavno, srušiti ih i dolje završiti. Trenutno sam u svojoj zoni komfora, jer kad sam ponovno uključio jiu-jitsu je sve došlo na svoje mjesto. Rušenja su tu, stand up je tu. Samo sam nastavio trenirati i kliknulo je", otkrio je, da bi priznao kako je puno dobio i prelaskom iz lake kategorije u velter:

"Prestao sam s ludim skidanjem kilograma i automatski su mi nastupi bili bolji. To je svakako bila jedna od ključnih stvari. Ne mogu izdvojiti jednu, no riješiti se tog ludila je bilo sjajno, odmah sam se osjećao puno bolje."

Burns će se gotovo sigurno na osvježenim UFC ljestvicama naći među četiri glavna kandidata za napad na titulu, odnosno pridružit će se gore spomenutom trojcu te Jorgeu Masvidalu. Sam vrh veltera izgleda krasno, a slatke brige su na UFC-ovim matchmakerima.

Linker
26. travanj 2024 05:28