UFC

Gustafsson iznio svoju priču o sparingu s Werdumom

Alexander Gustafsson (Instagram)
Alexander Gustafsson se također prisjetio jednog ranijeg sparinga s Fabricijem Werdumom

Tek je nešto više od tjedan dana ostalo do borbe Fabricija Werduma i Alexandera Gustafssona, a tenzije su sve jače i s obje strane dolaze razni komentari. Tako se Werdum jučer prisjetio jednog sparinga koji su odradili. Prema Werdumovoj verziji, bilo je to prije osam godina, u dvorani Marka Munhoza gdje je došao trenirati hrvanje.

"Kad sam došao, Travis Browne i Gustafsson su odrađivali sparing, a njihov trener me pozvao da im se pridružim. Mislio sam da će biti rotacija, no on me postavio u sredinu, a njih dvojica su dolazili naizmjence. Nije to bilo fer prema meni. Prvo sam radio s Browneom pa Gustafssonom i onda ponovno s jednom pa drugim. U tom drugom sparingu, Gustafsson mi je otvorio posjekotinu na nosu pa sam uhvatio njegov vrat u muay thai klinč i pogodio ga koljenom posred lica, što je dovelo do velike posjekotine. Mislim da je dobio pet šavova zbog tog udarca. On i njegov trener bili su bijesni, rekli su podosta ružnih riječi i sparing nije završio u dobroj atmosferi", ispričao je Werdum neke detalje spomenutog sparinga.

Nešto o tom sparingu rekao je i Gustafsson, koji je potvrdio neke stvari koje je Werdum izrekao, no isto tako je dodao kako je ukupno on taj sparing vidio na potpuno drugačiji način.

"Sparirao sam s Werdumom prije deset godina u dvorani Marka Munhoza u Los Angelesu. On je tad bio prvak i bio je u sjajnoj formi. Bila je to jaka verzija Werduma. Imao sam borbu dva tjedna nakon toga pa smo išli žestoko. Rekao bih da sam pobijedio u tom sparingu, ali to je sad već dalja prošlost", rekao je Gustafsson, potvrdivši ono što je Werdum rekao: "Da, pogodio me koljenom u glavu, ali obojica smo išli žestoko. Bio je to dobar i zabavan sparing u kojem sam ja odnio prevagu."

Gustafsson je malo pomiješao podatke i vrijeme, budući da Werdum prije deset godina nije bio prvak niti jedne promocije, nego se borio u Strikeforceu. U lipnju iste godine došao je do velike pobjede protiv Fedora Emelianenka, koja je zapravo bila prekretnica u njegovoj karijeri. UFC prvak postao je tek 2015. godine.

Werdum i Gustafsson bore se u noći sa subote 25. srpnja na nedjelju 26. srpnja, u sunaslovnoj borbi priredbe koju predvode Darren Till i Robert Whittaker.

Linker
20. travanj 2024 04:24