UFC

Holly Holm postala prva osoba s vrijednim USADA priznanjem

Holly Holm
 Roslan RAHMAN / AFP
Bivša UFC prvakinja bantam kategorije, Holly Holm, dobila je vrijedno priznanje USADA anti-dopinške agencije, nakon što je postala prva osoba s UFC rostera koja je došla do brojke od 50 čistih doping testova koje je spomenuta agencija odradila.

Holm je redovno testirana od 2015. godine, odnosno od svog dolaska u UFC, negdje otprilike kad je i krenula suradnja UFC-a i USADA-e. Te godine testirana je sedam puta, iduće se to podiglo na deset, dok je 2017. godine testirana čak 15 puta. 2018. je uzorak davala šest puta te prošle godine 12.

Priznanje joj je uručio UFC-ov potpredsjednik i glavna osoba zadužena za borbu protiv dopinga, Jeff Nowitzki. To se dogodilo u njenoj matičnoj dvorani, Jackson Winkeljohn u Albuquerqueu. Kao nagradu dobila je jaknu s istaknutim brojem 50 te velikim UFC logom na poleđini.

Holm je prva osoba kojoj je ovo priznanje uručeno, a uskoro bi joj se trebala pridružiti još dvojica bivših prvaka. To su Daniel Cormier i Jose Aldo koji su u međuvremenu također došli do svojih jubilarnih 50. čistih, odnosno negativnih doping testova.

Linker
25. travanj 2024 11:32