UFC

I Ngannou prozvao Furyja: 'Ostvarimo taj meč!'

Francis Ngannou i Tyson Fury
 Francis Ngannou/Twitter
Tyson Fury ponovno je boksački prvak svijeta nakon što je u sedmoj rundi revanša u Las Vegasu pobijedio Deontaya Wildera nanijevši bivšem WBC prvaku prvi poraz u karijeri.

Fury je ispisao povijest vrativši se na tron i pokazao da je danas u još boljoj formi nego što je bio prije 15 mjeseci kada je prvi meč s Wilderom završio bez pobjednika. Ovo je najveća pobjeda u Furyjevoj karijeri tijekom koje još nije upisao poraz.

"Kralju Cigana" su se ovom pobjedom otvorile brojne mogućnosti koje uključuju i trilogiju s Wilderom i borbu s Anthonyjem Joshuom, koji drži preostale teškaške titule. Obzirom na oživljenu boksačku karijeru, čini se da je Fury sada daleko od egzibicija poput "crossover" mečeva s MMA borcima, iako je još donedavno najavljivao tu mogućnost. Ranije je povezivan sa Stipom Miočićem, koji ga je odmah nakon meča s Wilderom prozvao na društvenim mrežama.

Nakon aktualnog UFC-ovog prvaka, Furyja je prozvao i bivši, a možda i sljedeći izazivač Francis Ngannou.

"Ostvarimo to! #NgannouFury", napisao je snažni Kamerunac.

Nejasno je samo traži li Ngannou borbu u oktogonu ili boksačkom ringu, a sam Fury je nedavno rekao da ne planira uskoro prijeći u MMA, barem dok ne završi boksačku karijeru.

Linker
20. travanj 2024 00:55