Ion Cutelaba pozitivan na COVID-19, po drugi put otkazan revanš protiv Ankaleva

Ion Cutelaba i Magomed Ankalaev ipak neće otvoriti glavni program UFC 252 priredbe

Izuzetno intrigantni revanš borbe poluteške kategorije između Iona Cutelabe i Magomeda Ankaleva doživio je promjenu termina. Umjesto u prvoj borbi glavnog programa UFC 252 priredbe, koja se održava ovog vikenda, ova borba preseljena je za dva tjedna kasnije. Razlog toga je pozitivan COVID-19 test Cutelabe.

 

Ova borba čeka se još od 29. veljače i kontroverznog završetka njihove prve borbe. Naime, tada su žestoke izmjene krenule od samog početka, a u jednom trenutku se Cutelaba zaljuljao na nogama i spustio ruke. Nedugo nakon toga, smatrajući da je Moldavac žestoko uzdrman, sudac Kevin MacDonald prekinuo je borbu. Nažalost, nije bilo nikakve uzdrmanosti niti je "Hulk" bio u problemima. On je zapravo pokušavao odglumiti uzdrmanost, da bi Ankalaev otvorenije napao te da bi ga pogodio iz kontre. Odmah su krenuli žestoki prosvjedi, a u danima nakon toga se očekivalo da bi borba mogla biti poništena.

To se nije dogodilo, nego se odmah ugovorio revanš za UFC 249 priredbu. Ista je kasnije otkazana te je uslijedilo ovo ugovaranje, ali i još jedna odgoda. Srećom, Cutelaba nema nikakve simptome bolesti i očekuje se kako će već za dva tjedna biti spreman boriti se.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!