UFC

Iskočila nova europska opcija za UFC 249: 'Možemo odraditi priredbu pred 15.000 ljudi!'

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Jedina europska država koja se ponaša kao da epidemija koronavirusa niti ne postoji, Bjelorusija, službeno je postala opcija za ugošćavanje UFC 249 priredbe. U otvorenoj ponudi UFC-u, Bjelorusi su izjavili kako su spremni odraditi program pred 15.000 ljudi.

Život u Bjelorusiji i dalje je u normalnom tijeku. Ljudi odlaze na posao i u škole, a sportska natjecanja održavaju se pred gledateljima. Predsjednik Aleksandar Lukašenko jednostavno je odlučio ignorirati mjere i zatvaranje granica, s ciljem da se izbjegne panika. I dok bi neki u takvom sustavu očekivali katastrofu, Bjelorusija je do sada ubilježila 562 slučaja zaraze koronavirusom i osam smrti uzrokovanih istim. Tako se njihova politika normalnog života nastavlja, uključujući i sportska događanja. Iz tog razloga ne treba čuditi da se država koja je dala i jednog od prvih UFC prvaka (Andrei Arlovski) ponudila ugostiti UFC 249 priredbu.

"Ponudili smo nekoliko određenih dvorana, uključujući Minsk Arenu koja prima 15.000 ljudi. Dobili smo odgovor u kojem su nam se zahvalili i rekli da našu ponuditi gledaju kao Plan B. Već imaju nekoliko dobrih opcija. Dana White to ne želi javno razglasiti, no nekoliko opcija mu je itekako izvedivo. U svakom slučaju, mi smo zahvalni što su oni spremni našu ponudu uzeti u obzir za neka buduća događanja", rekao je za RT Sport Maxim Korolkov, predsjednik MMA saveza Bjelorusije.

Dok cijeli svijet stoji, život u Bjelorusiji odvija se kao i svakim danom do tada. Ono što se razlikuje je praćenje vijesti iz svijeta te nošenje maski i izbjegavanje kontakta odrađenog broja ljudi. No, nitko nikoga ni na što ne obavezuje.

Dana White i dalje nije odustao od održavanja priredbe, iako je do predviđenog datuma ostalo još 12 dana. Ako namjeravaju na vrijeme sve posložiti i pripremiti fanove, sad je krajnji rok da napokon otkriju gdje će se priredba održati.

Linker
26. travanj 2024 10:15