UFC

Israel Adesanya: Jon Jones je ljubomoran, ali doći će i on na red

Israel Adesanya
 screenshot/Youtube
Verbalni rat Israela Adesanye i Jona Jonesa je u tijeku, a na jedan novi nivo doveo ga je novi UFC-ov prvak srednje kategorije tijekom gostovanja u showu Ariela Helwanija.

Nedugo nakon što je Israel Adesanya uvjerljivo savladao Roberta Whittakera i time osvojio/ujedinio titulu UFC prvaka srednje kategorije, došlo je nekoliko provokacija od strane UFC-ovog prvaka poluteške kategorije, Jona Jonesa. Njih dvojica uspoređivani su još otkako je Adesanya odradio svoju prvu UFC borbu, a s vremenom je došlo do toga da ih fanovi žele vidjeti u međusobnoj borbi. Posebno nakon što je postalo jasno koliko je Adesanya dobar borac. On je svoju priliku za odgovoriti na spomenute provokacije našao tijekom gostovanja u showu Ariela Helwanija na ESPN-u.

"Taj tip me pokušava isprovocirati. No, nisam glup. Prebit ću ga kad dođe vrijeme da se borimo. No, sad moram prvo obaviti svoj posao. Moram braniti pojas jer ovdje imam još tri ili četiri ubojice koje trebam riješiti. Nakon toga ću se podići u višu kategoriju. Svima sam pokazao na koji način to radim i mogu vam najaviti kad ću se boriti protiv Jonesa. 2021. godina, Raiders Stadion, Las Vegas. On sad kontrira samom sebi. Govorio je kako ne mora ići u tešku kategoriju i zvao je Cormiera sebi. Sad kad Cormier odlazi u mirovinu, on odjednom odlazi u tešku?", započeo je svoj odgovor Jonesu novi UFC-ov prvak srednje kategorije.

Takav odgovor došao je zato što se Jones pravi kao da ga borba ne zanima. Naime, izjavio je kako će, dok se Adesanya odluči na odlazak u njegovu kategoriju, on već biti teškaš. No, Adesanya ne misli tako. On je uvjeren da će ga Jones čekati, jer mu se ne sviđa pažnja koju dobiva. Zapravo, Adesanya je izjavio kako je Jonesa strah da će ostati bez statusa trenutno najveće UFC zvijezde.

"On na svaki način pokušava preuzeti moj trenutak. No, ne može trenutno sa mnom u istu rečenicu. Pogledaj me. Znate tko je novo lice UFC-a? Mislite da Jon Jones može izvesti išta slično ovom što sam ja napravio? Vidio sam njegov ulazak na pjesmu od Nellyja, to je ništa. Neusporedivi smo", rekao je Adesanya, da bi onda dodao još nešto čime će vjerojatno kvalitetno bocnuti Jonesa:

"On je ljubomoran. Gleda u novog dečka koji mu uzima svu pažnju. Vidi novog psa u susjedstvu. Nakon toga jednostavno ne zna kako se ponašati. Mislim kako je on zapravo moj fan i da je uvijek bio. Želim mu poručiti da nastavi raditi svoj posao i da pričeka svoj red, doći će. Bit ću aktivan u obranama svoje titule, nisam jedan od onih koji će se boriti dva puta godišnje. Nekoliko puta ću obraniti pojas, a onda ga dolazim prebiti."

Jones bi svoju iduću borbu trebao imati početkom iduće godine. Stipe Miočić zove ga u tešku kategoriju, no čini se kako on za to još uvijek nije spreman. Vjerojatnija je opcija da će se protivnik za njega tražiti između pobjednika borba Chrisa Weidmana i Dominicka Reyesa ili će to postati Jan Blachowicz ako savlada Jacarea Souzu.

Linker
19. travanj 2024 21:59