UFC

Jacare odustaje već nakon prvog pokušaja: 'Trenirao sam s teškašima, ali Blachowicz je ogroman...'

Jan Blachowicz i Jacare Souza
 screenshot
Brazilac "Jacare" Souza nije zadovoljan svojim debijem u poluteškoj kategoriji, koji se dogodio ranije ovog mjeseca. Podsjetimo kako je remizirao s poljskim veteranom Janom Blachowiczem u glavnoj borbi UFC-ove "Fight Night" priredbe u Sao Paulu.

Posljedica "dosadnjikavog" nastupa bi mogao biti povratak u srednju kategoriju. Naime, meč u Brazilu je označio njegov dolazak u kategoriju do 93 kile, no sada sumnja da je donio dobru odluku.

"Moj menadžer i moj tim razgovaraju o tome u kojoj bi se težinskoj kategoriji trebao iduće boriti. Svašta se trenutačno događa. Uskoro ćemo donijeti odluku i napraviti ono što je najbolje za nas. Ili ću ostati u -93kg ili ću se vratiti u -84kg", izjavio je UFC borac za MMAFighting.

Souza unatoč mjesecima priprema za veću kategoriju priznaje da nije očekivao tako velikog Blachowicza.

"Nisam očekivao da će biti tako teško ga srušiti na parter. Također sam bio iznenađen njegovom veličinom. Trenirao sam s mnogo teškaša za ovaj meč, ali Jan je zaista velik (smijeh)", potvrdio je Brazilac.

Podsjetimo kako se 40-godišnji "Jacare" odlučio za spuštanje u nižu kategoriju radi zdravlja. Sve je teže podnosio naporan i po zdravlje loš "weight cut" pa je u dogovoru sa svojim trenerom Pederneirasom pokušao nešto novo. Sada je upitno jesu li donijeli dobru odluku...

"Svi su očekivali da će Blachowicz ući u kavez i pokušati me ubiti. Mislio sam da će biti agresiviji i da će me pokušati nokautirati. Ali on nije riskirao, pokušavao je napraviti sve da izbjegne meč na parteru. Rezultat nije bio ono što smo očekivali, a meč je bio dosadan. To se nekada događa...", iskren je Brazilac koji dodaje da se planira boriti ponovno već za četiri mjeseca.

"Ponovno sam sretan. Nisam bio ovako uzbuđen jako dugo vremena. Iako sam izgubio. Uzbuđen sam. Idemo na idući meč", zaključuje.

Sada samo treba donijeti udluku u kojoj že težinskoj kategoriji taj idući meč biti. Sudeći prema problemima koje je imao s Blachowiczem, možda bi mu mudrije bilo ostatak karijere odraditi u iskušanoj kategoriji do 84 kg.

Linker
20. travanj 2024 02:45