UFC

Jeff Hughes: Stipe Miočić mi je rekao da ni sam nisam svjestan koliko sam dobar

Jeff Hughes i Stipe Miočić
 Instagram
Ovotjedni UFC Fight Night u Vancouveru donosi drugi UFC nastup Jeffa Hughesa, glavnog sparing partnera Stipe Miočića. U najavi borbe otkrio je što mu je UFC-ov prvak poručio prije odlaska put Kanade.

Jeff Hughes već neko vrijeme glavni je sparing partner Stipe Miočića. Tako je bilo i tijekom priprema za revanš protiv Daniela Cormiera, no istovremeno se i Jeff pripremao za borbu koju će sutra (subota, 14. rujna) održati u Vancouveru. Tamo ga čeka borba protiv jednog od najsnažnijih UFC udarača. Riječ je o Toddu Duffeeju koji se nakon četiri godine vraća u Octagon. Oni koji se sjećaju što može Duffee, inače autor trećeg najbržeg nokauta u UFC povijesti, uzbuđeni su oko njegovog povratka. Toliko da o Hughesu rijetko tko govori.

"Osjećam se kao da me ljudi otpisuju. Istina, stvari nisu išle onako kako sam planirao u mojoj prvoj UFC borbi, no to je nešto što se u ovom sportu događa. Ne možeš uvijek imati svoju najbolju večer. No, zbog toga mnogi vjeruju kako ću u ovoj borbi biti brzo nokautiran, ali to se neće dogoditi", rekao je Hughes tijekom medijskog druženja, da bi dodao nešto o svom protivniku:

"Četiri godine su puno vremena i ne znam koliko ima smisla gledati njegove stare snimke, kojih ionako nema puno, jer se sigurno promijenio. Jedino sam siguran kako neće moći izbjeći 'ring rust'."

On je UFC ugovor izborio putem sjajne izvedbe u drugoj sezoni "Contender Seriesa", no onda je doživio poraz u prvom UFC nastupu. Bolji od njega bio je Maurice Greene, podijeljenom sudačkom odlukom. Stvar zapravo ne bi bila toliko loša da Hughes istog protivnika samo godinu dana ranije nije savladao jednoglasnom odlukom nakon pet rundi.

Pokraj svih najava borbe, nije mogao Hughes izbjeći pitanje o Miočiću i tome što mu je prije ovog nastupa rekao njegov glavni sparing partner.

"Miočić mi je rekao da uđem i borim se kao što znam. Dodao je da nisam svjestan koliko sam dobar. Fenomenalno je čuti takve riječ od najopakijeg čovjeka na planetu. Jako dugo sam trenirao s njim i prošli smo jako puno sati treninga da bismo ga pripremili. No, isto tako je on pripremio mene. Sjajno je imati ga u kampu", rekao je Jeff, borac koji nosi nadimak "Lights Out".

Poraz u prvoj UFC borbi bio je zapravo drugi u Hughesovoj karijeri. Što se tiče pobjeda, ovog vikenda planira osigurati 11. Borba Hughesa i Duffeeja četvrta je na glavnom programu UFC Fight Nighta 158. Spomenuti glavni program počinju u 2 sata iza ponoći sa subote na nedjelju.

Linker
26. travanj 2024 22:07