UFC

‘Volio bih se boriti sa Stipom Miočićem. Smatram da je on najveći teškaš svih vremena, ali...‘

Stipe Miočić

 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Lawrie/getty Images/profimedia
Tom Aspinall ponovno je izrazio želju za ulaskom u oktogon s najuspješnijim borcem UFC-ovog ‘heavyweighta‘ u povijesti

Zavrzlama u gornjem domu UFC-ove teške kategorije i dalje je jedna od najfrekventnijih tema u svijetu slobodne borbe. Otkako je u studenom prošle godine nokautirao Sergeja Pavloviča (na UFC 295 priredbi u Madison Square Gardenu) i postao privremeni "heavyweight" prvak, Tom Aspinall ne prestaje kritizirati plan UFC-ove vrhuške da pričeka povratak Jona Jonesa nakon ozljede, a onda sučeli "Bonesa" sa Stipom Miočićem u borbi za neprikosnovenog prvaka i monumentalno borilačko naslijeđe. Britanski teškaš želi svoju priliku za napad na pravu titulu, a u tom meču snage želi odmjeriti sa Stipom Miočićem, što je ponovio i tijekom svog nedavnog gostovanja u MMA Houru.

Sve je krenulo pričom o jubilarnoj UFC 300 priredbi, a na pitanje Ariela Helwanija o tome koliko je bio blizu da nastupi na istoj, Aspinall je odgovorio: "Nisam bio preblizu, da budem iskren. Pitali su me za Stipu, ali to nije bilo službeno, samo su me pitali što mislim o borbi s njim na UFC-u 300, a ja sam rekao da mogu računati na mene. Bilo je to početkom godine, u siječnju ili veljači, a na kraju su mi rekli da se on želi boriti isključivo s Jonesom. Bio sam razočaran, volim se boriti, zato sam ovdje".

Prokomentirao je 31-godišnji britanski teškaš i glasine o njegovoj eventualnoj borbi s Alexom Pereirom, a koje su, u kontekstu UFC 300 priredbe, početkom godine intenzivno kružile javnim prostorom.

"Njegovo ime nije mi ponuđeno od strane UFC-a. Bilo je to samo ‘flertanje‘, govorilo se o tome da želi prijeći u tešku kategoriju, a ja sam smatrao da ako to želi - onda se očigledno želi i boriti s prvakom. Ljudi su pomislili da i UFC stoji iza te ideje, no ispalo je da Pereira želi nastaviti u poluteškoj i sretno mu bilo. Ovog vikenda ima golemu borbu, bit će to odličan meč zbog kojeg sam jako uzbuđen", rekao je Aspinall pa zaključno odgovorio na pitanje o tome bi li se radije borio s Miočićem ili Pereirom:

"Obojica su odlični, ali volio bih se boriti sa Stipom. Po mom mišljenju, on je najveći teškaš svih vremena, ali definitivno je pri kraju svoje karijere. Ovime ne želim iskazati nepoštovanje prema njemu, to nije moja namjera. Nije isto boriti se s njim sada i kada je bio na svom vrhuncu".

Linker
16. travanj 2024 13:52