UFC

Joanna konačno objasnila pauzu, u 2020. je nećemo gledati u UFC-ovom kavezu

Joanna Jedrzejczyk
 Instagram
"Nisam u mirovini" - jasno je poručila Jedrzejczyk dok je pričala o svojim planovima

Iako se neko vrijeme nagađalo da je možda odlučila završiti karijeru, bivša UFC-ova prvakinja Joanna Jedrzejczyk jasno je poručila da odlazak u mirovinu još uvijek ne dolazi u obzir.

Joanna je svoj posljednji meč odradila u ožujku kada je u epskom okršaju podijeljenom odlukom sudaca izgubila od aktualne prvakinje Weili Zhang. Pa čemu onda pauza i zašto u posljednje vrijeme Poljakinja nije dio UFC-ovih planova?

Odgovor na to pitanje Jedrzejczyk je dala razgovarajući s Laurom Sanko. Problem je, kako navodi bivša prvakinja, u koronavirusu zbog kojeg nije u mogućnosti jednostavno pristupiti svom timu i trenerima iz American Top Teama na Floridi. Joanna je stoga danas u svojoj Poljskoj i tvrdi da će idući meč odraditi tek u 2021. godini.

New York - NY - 12/11/2016 - UFC 205 -  Joanna Jedrzejczyk (detalhe vermelho nas luvas) vs. Karolina Kowalkiewicz (detalhe azul nas luvas) durate UFC 205 no Madison Square Garden. Foto: Jason Silva/AGIF
Jason Silva/AGIF via AFP
Joanna Jedrzejczyk

"Zbog COVID situacije se ne mogu vratiti u SAD, a jednostavno se ne vidim u nekakvim pripremama u Poljskoj ili bilo gdje izvan American Top Teama. Nikako bez Mickeyja Browna, Katela Kubisa ili ATT-a općenito. Volim te ljude, oni su dio mog tima i mislim da ću se vratiti tek iduće godine. Namjeravala sam se vratiti u SAD sredinom ove godine, potom u listopadu, pa krajem ove godine, ali to će vjerojatno biti te siječanj. Treniram svakoga dana", objašnjava Jedrzejczyk.

Poljakinja se potom prebacila na priču o mirovini. Priču, koju je zapravo pokrenula sama kada je uz jednu objavu na Instagramu, između ostalog, napisala i 'umirovljena'.

"Živim svoj san. Uvijek sam zaposlena i vrlo sam sretna. I dalje ću se boriti. Nisam umirovljena, samo sam si uzela nešto vremena", zaključila je tu priču Joanna pa dodala da se ne vidi u borbama pred praznim tribinama.

"Znate i sami kako komuniciram s ljudima. Jednostavno se ne vidim u borbi bez prisustva fanova. Bez njih nema ni sporta. Želim da me moji ljudi gledaju uživo i tako pružaju podršku. To je ono što mi treba. Treba mi ta energija iz ljudi. Zbog takve se atmosfere uvijek osjećam dobro", poručila je Jedrzejczyk.

Linker
25. travanj 2024 11:39