Joanna konačno objasnila pauzu, u 2020. je nećemo gledati u UFC-ovom kavezu

"Nisam u mirovini" - jasno je poručila Jedrzejczyk dok je pričala o svojim planovima

Iako se neko vrijeme nagađalo da je možda odlučila završiti karijeru, bivša UFC-ova prvakinja Joanna Jedrzejczyk jasno je poručila da odlazak u mirovinu još uvijek ne dolazi u obzir.

Joanna je svoj posljednji meč odradila u ožujku kada je u epskom okršaju podijeljenom odlukom sudaca izgubila od aktualne prvakinje Weili Zhang. Pa čemu onda pauza i zašto u posljednje vrijeme Poljakinja nije dio UFC-ovih planova?

Odgovor na to pitanje Jedrzejczyk je dala razgovarajući s Laurom Sanko. Problem je, kako navodi bivša prvakinja, u koronavirusu zbog kojeg nije u mogućnosti jednostavno pristupiti svom timu i trenerima iz American Top Teama na Floridi. Joanna je stoga danas u svojoj Poljskoj i tvrdi da će idući meč odraditi tek u 2021. godini.

New York - NY - 12/11/2016 - UFC 205 - Joanna Jedrzejczyk (detalhe vermelho nas luvas) vs. Karolina Kowalkiewicz (detalhe azul nas luvas) durate UFC 205 no Madison Square Garden. Foto: Jason Silva/AGIF
Jason Silva/AGIF via AFP

Joanna Jedrzejczyk

 

"Zbog COVID situacije se ne mogu vratiti u SAD, a jednostavno se ne vidim u nekakvim pripremama u Poljskoj ili bilo gdje izvan American Top Teama. Nikako bez Mickeyja Browna, Katela Kubisa ili ATT-a općenito. Volim te ljude, oni su dio mog tima i mislim da ću se vratiti tek iduće godine. Namjeravala sam se vratiti u SAD sredinom ove godine, potom u listopadu, pa krajem ove godine, ali to će vjerojatno biti te siječanj. Treniram svakoga dana", objašnjava Jedrzejczyk.

Poljakinja se potom prebacila na priču o mirovini. Priču, koju je zapravo pokrenula sama kada je uz jednu objavu na Instagramu, između ostalog, napisala i 'umirovljena'.

"Živim svoj san. Uvijek sam zaposlena i vrlo sam sretna. I dalje ću se boriti. Nisam umirovljena, samo sam si uzela nešto vremena", zaključila je tu priču Joanna pa dodala da se ne vidi u borbama pred praznim tribinama.

"Znate i sami kako komuniciram s ljudima. Jednostavno se ne vidim u borbi bez prisustva fanova. Bez njih nema ni sporta. Želim da me moji ljudi gledaju uživo i tako pružaju podršku. To je ono što mi treba. Treba mi ta energija iz ljudi. Zbog takve se atmosfere uvijek osjećam dobro", poručila je Jedrzejczyk.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!