UFC

Johnny Walker: Moj bivši trener kriv je za poraz od Andersona

Johnny Walker vs. Corey Anderson
 screenshot/Youtube
Johnny Walker ponovno je u punom treningu. U kanadskom Tristaru priprema se za borbu koju će na samom kraju zime odraditi protiv Nikite Krylova, no još uvijek nije u potpunosti prešao preko poraza koji mu je nanio Corey Anderson.

27-godišnji Johnny Walker bio je hit UFC-ove poluteške kategorije. Nakon uvjerljivih nokaut pobjeda u prva tri nastupa, on je već govorio o tome kako će 2020. biti godina u kojoj će nokautirati Jona Jonesa. Time je svakako u mislima već preskočio Coreya Andersona protiv kojeg je imao ugovorenu borbu na UFC 244 priredbi, 2. studenog prošle godine. Tamo je na kraju doživio nokaut poraz i to nakon samo dvije minute. Preko dva mjeseca je prošlo i Johnny je napokon spreman prokomentirati svoju trenutnu situaciju.

S Walkerom, koji je u međuvremenu postao dio Tristar dvorane u Montrealu, porazgovarao je The Schmo, s ciljem da sazna neke nove informacije o Johnnyjevoj karijeri. Prije svega ga je pitao kako danas razmišlja o spomenutom porazu, njegovom prvom u UFC karijeri.

"Ne mogu prihvatiti taj poraz jer znam da ga mogu pobijediti. Uvjeren sam u to, no tijekom borbe sam imao malih problema, kao i tijekom tjedna prije borbe. Došlo je do stresnih situacija unutar tima koje su utjecale na mene, no iz toga sam puno naučio i neću dozvoliti da se tako što ponovi", rekao je Walker, odmah se okrenuvši onome što smatra zapravo glavnim razlogom poraza.

"Ne radim više sa svojim bivšim trenerom jer je on zapravo bio problem. Tijekom tjedna borbe mi je dva puta uzrokovao stresnu situaciju, a isto tako mi je umalo ozlijedio rame jer mi nije držao okusere na pravi način. Jednostavno si ne odgovaramo tijekom tjedna borbe. Bilo je tu puno respekta jer smo živjeli zajedno, no neke stvari jednostavno ne idu. Trenutno nemam svog trenera. Zato sam otišao u Tristar i imam cilj pronaći novog trenera koji će mi donijeti novo iskustvo. Spreman sam krenuti ispočetka", zaključio je.

Njegova iduća borba održat će se na UFC Fight Nightu 170 koji se sredinom ožujka održava u Brasiliji. Tamo namjerava savladati Nikitu Krylova i time pokrenuti svoju novu pobjedničku seriju. Krajnji cilj i ambicije nisu mu se promijenili.

"Nije mi bitno što ljudi govore. Ja ću nakon ovoga biti isti tip, samo još bolji borac. Radim i radit ću na svemu. Hrvanje, jiu-jitsu, udaračke tehnike, sve što mogu. Ja sam borac koji svaki dan radi na tome da bude bolji nego što je bio. 14. ožujka u Brazilu je moje vrijeme za zaraditi novi bonus. Pobijedit ću Nikitu Krylova", najavio je Johnny koji je vrlo brzo poletio, ali je jednako tako brzo prizemljen. Sad je na njemu da pokaže kako je naučio lekciju.

Linker
26. travanj 2024 13:17