UFC

Jones komentirao vijest da UFC pokušava poništiti njegov jedini poraz: Ako White želi da budem neporažen, malo tko će se buniti

Jon Jones
Otkako se krajem prošle godine vratio sa suspenzije UFC-ov prvak poluteške kategorije Jon Jones punom parom radi na tome da se vrati na vrh P4P ljestvice i ponovno uzme titulu najboljeg MMA borca na svijetu. Sutra će pokušati napraviti korak bliže svom cilju kada se na UFC 239 priredbi obračuna s Thiagom Santosom.

Jonesa mnogi već sada smatraju najboljim MMA borcem koji se ikada natjecao u sportu. Jedina mrlja na njegovom rezimeu jest poraz diskvalifikacijom zbog korištenja ileglnih udaraca laktom odozgo u meču protiv Matta Hamilla iz 2009. Riječ je o kontroverznoj odluci o kojoj se već godinama raspravlja.

S odlukom se nikako ne slaže predsjednik UFC- a Dana White. U intervjuu za ESPN White je prošlog tjedna otkrio kako zajedno s Atletskom komisijom Nevade radi na tome da pokušaju preinačiti Jonesov poraz u "no contest."

"To je bila najslabija komisija ikada u povijesti Nevade i sudac koji je sudio meč uopće nije trebao biti tamo i diskvalificirao je Jona, što se također nije trebalo dogoditi. Stoga se nadam da ćemo uspjeti to poništiti", izjavio je šef UFC-a.

Razgovarajući s novinarima uoči UFC-a 239 u Las Vegasu Jones je komentirao ovu vijest i što bi za njega značilo da nakon svih godina ponovno postane neporažen.

"Pogledajte moje rezultate, čovječe. Oni ne lažu. Pogledajte moj profesionalni omjer. Brojke ne lažu. Iskreno, ja vidimo dobro u tome. Mislim da bi bilo dobro za organizaciju da promoviraju neporaženog prvaka", izjavio je.

Jones doduše priznaje da bi s neporaženim omjerom došla i dodatna doza stresa s kojom se u trenutačnoj situaciji ne mora nositi...

"Činjenica da nisam neporažen mene osobno rješava velikog stresa. Ali vidim dobro u tome. Floyd Mayweather. Boks ima Floyda Mayweathera. On jako puno znači sportu boksa. Ja vidim kako moja ostavština sportu jako puno znači, i ako Dana želi da budem neporažen, ne mislim da bi se previše ljudi tome protivilo."

Hoće li White uspjeti u namjeri da poništi Jonesov poraz od Hamilla vrijeme će pokazati. Jones se u ovom trenutku ionako mora usredotočiti na svoju desetu obranu poluteškaške titule, odnosno borbu protiv Brazilca Santosa koja u noći sa subote na nedjelju predvodi veliki UFC 239 u lasvegaškoj T-Mobile Areni.

Linker
19. travanj 2024 22:42