UFC

Jones objasnio kako se psihički sprema za Ngannoua: 'Nakon toga sve postaje lako...'

 Screenshot (YouTube)
""Da, Francis je opasan i vjerujem da postoji mogućnost da me nokautira" - priznaje UFC-ov prvak

Možda je borba Jona Jonesa i Francisa Ngannoua kilometrima udaljena, ali UFC-ov prvak iz poluteške psihički se već pripremio za ono što bi ga moglo dočekati u tom potencijalnom okršaju.

'Bones' i 'Predator' tjednima su preko društvenih mreža dogovarali susret u Octagonu, ali ti planovi pali su im u vodu nakon Jonesovog sastanka s predstavništvom iz UFC-a. Problemi su se, kao i obično u ovakvim situacijama, pojavili kada je na red došla priča o financijskim uvjetima.

Jones je, kako je više puta ponovio, bio razočaran UFC-ovom ponudom i od tog dana je krenuo u neku vrstu bojkota i borbu za veća primanja boraca.

Slavni prvak otišao je toliko daleko najavivši i da bi mogao pauzirati dvije-tri godine "samo kako bi ukazao na sve što se događa."

No, unatoč aktualnoj situaciji, Jonesu je meč s Ngannouom očito još uvijek u glavi pa je tako gostujući na Wild Ride! podcastu otkrio kako se psihički priprema na mogući susret s jednim takvim nokauterom.

"S Francisom Ngannouom je vrlo jednostavno. Treba se pomiriti s najgorim mogućim scenarijem. A najgori mogući scenarij je taj da vas je*eno nokautira i možda slomi koju kost u vašem licu. Kada se pomirite s tom idejom, onda sve postaje lako", objašnjava Jones pa dodaje:

"Ako vas ne nokautira i ako vam ne slomi lice, a pametni ste, brzi, imate dobru bradu, sjajni ste u izmicanju glave, a možete i hrvati... Onda ima puno načina na koje se taj meč može odigrati. Stoga samo razmišljam o najgorem scenariju. Treba se psihički dovesti u poziciju da ste spremni na sve pa tako i na to da bi vas taj lik mogao ozlijediti."

A da se snaga kamerunskog-francuskog nokautera ne može svima uvući u glavu, najbolje nam je pokazao Stipe Miočić koji je uz jednu odličnu taktiku u siječnju 2018. u potpunosti izdominirao opasnog teškaša.

I Jones je, baš poput Stipe, svjestan Ngannouovog najjačeg oružja te isto tako vjeruje u svoju pobjedu. Pogotovo ako preživi uvodnu rundu...

"Da, Francis je opasan i vjerujem da postoji mogućnost da me nokautira. Ali što će biti ako me ne nokautira? Vjerujem da onda pobjeđujem u tom meču, samo treba proći ta prva runda i pobjeda je tu", zaključuje Jones.

Linker
26. travanj 2024 06:27