UFC

Jones se sprema za višegodišnju pauzu: 'Pamtit ćete me po ovome više nego po osvajanju pojaseva'

Jon Jones
 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
"Mislim da šaljem vrlo snažnu poruku, a u UFC-u će s vremenom shvatiti koliko su tvrdoglavi"

Jon Jones ne posustaje u svojoj borbi protiv UFC-a te jasno poručuje da se u akciju ne namjerava vratiti sve dok mu se ugovorom ne osiguraju primanja kakva smatra da zaslužuje.

Aktualni prvak iz poluteške tvrdi i da mu nije cilj postići nešto isključivo za sebe, već želi pomoći i drugim aktivnim borcima te generacijama koje tek dolaze.

"Ne tražim nikakav pretjerani iznos i svjestan sam da je u svijetu pandemija. Znam i da izgledaš pohlepno kada si multimilijunaš i tražiš još više. Jasno je meni sve to, ali svjestan sam da imam glas i platformu da napravim promjenu. Mnogo je onih koji su katastrofalnoj situaciji, ali nisu u poziciji da o tome govore javno. Da imaju drugi posao, da posuđuju novac od roditelja... Znam puno boraca koji žive u Jackson-Wink dvorani jer si ne mogu priuštiti svoj stan. A to su UFC borci. Dakle, ovo je tužno", komentira Jones u Wild Ride podcastu.

'Bones' u nastavku istog razgovora otkriva i da je spreman imati loš odnos s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom te pauzirati nekoliko godina ako iz svega toga izađu neke pozitivne stvari.

"Ako trebam imati loš odnos s Danom, pauzirati, dvije - tri godine, samo kako bih ukazao na sve što se događa... To su stvari zbog kojih te ljudi pamte više nego što te pamte po osvajanju pojaseva. Ja sam ovdje i zbog mladih boraca."

Jones poručuje i da je spreman na kompromis, odnosno da neće nužno inzistirati na tome da UFC u potpunosti ispuni njegove zahtjeve.

"Ne želim se uskoro vratiti borbama. Trenutno nisam zainteresiran za nastup u UFC-u i tako će biti sve dok me ne plate onoliko koliko zaslužujem. Mislim da šaljem vrlo snažnu poruku kada stojim uz ono u što vjerujem. Smatram i da će s vremenom u UFC-u shvatiti koliko su tvrdoglavi, da u meni imaju jednog posebnog sportaša i da će se u konačnici sa mnom naći na pola puta", zaključuje jedan od najboljih MMA boraca u povijesti.

Jonesa, podsjetimo, u Octagonu nismo vidjeli otkako je u veljači kontroverznom odlukom sudaca svladao izazivača Dominicka Reyesa. Prije izbijanja ove 'krize', UFC-ovog prvaka se povezivalo sa suparnicima poput Jana Blachowicza, Francisa Ngannoua te spomenutog Reyesa, ali čini se da se ništa od toga neće dogoditi sve dok on i UFC ne pronađu zajednički jezik.

Linker
19. travanj 2024 00:16