UFC

Jones radi pritisak na UFC i javno traži meč s Miočićem: 'Sve se savršeno uklapa!'

Jon Jones i Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
Čini se kako Jon Jones pokušava nagovoriti UFC i aktualnog prvaka da preskoče Francisa Ngannoua...

"On može napasti teškaški pojas, ja s time ne bih imao problema, ali Francisa preskočiti ne može", nedugo je nakon Jonesovog prelaska u tešku kategoriju izjavio predsjednik UFC-a Dana White. Ali svačega smo se mi naslušali ovih godina i jasno je da su promjene itekako moguće...

Toga je, izgleda, svjestan i bivši prvak iz poluteške koji je kroz seriju 'tweetova' pokušao objasniti zašto u ovim trenucima meč njega i Stipe Miočića ima puno više smisla od onoga u kojem bismo gledali revanš 'Predatora' i aktualnog prvaka.

"Stipe se ne želi ponovno boriti s Francisom jer prvi meč zapravo nije bio ni blizu izjednačenog", započeo je Jones pa nastavio kroz nekoliko sljedećih objava:

"Ako gledamo na situaciju Stipinim očima, nova borba s Francisom je definitivno nešto čime gubi više nego što dobiva."

"Stipe je tražio novi izazov, zašto se ne bi borio s nekim tko je najbolji borac svih vremena u poluteškoj kategoriji? Pored toga, po veličini smo si nas dvojica puno bliži. Što je uzbudljivije od toga?"

"Dok se on oporavi, moja će kilaža biti baš onakva kakva i treba biti. Sve se savršeno uklapa."

"Stipe protiv Francisa donosi velik rizik, a malu nagradu. S druge strane, Stipe protiv mene zapravo ima puno više smisla za nas dvojicu. Sada možete imati 'superfight', a ako Stipe izgubi to neće biti slučaj", napisao je Jones na Twitteru.

Miočić je, spomenimo, više puta istaknuo da će prihvatiti onaj meč koji UFC stavi ispred njega, ali je isto tako nedavno i sam rekao da baš nije uzbuđen na spomen borbe s Ngannouom.

"Oko Francisa uopće nisam uzbuđen. Već sam ga izdominirao kroz 25 minuta i pokazao kako ga se može pobijediti. Želim novi izazov! Volio bih boksati", poručio je prije tjedan dana najpoznatiji vatrogasac.

Linker
27. travanj 2024 16:37