UFC

Još jedan Brazilac nije uspio debitirati za UFC radi pada na doping testu

Bruno Silva
 Screenshot (YouTube)
Iako službene stranice UFC-ove anti-doping agencije USADA-e nigdje ne navode slučaj borca srednje kategorije Brune Silve, njegov menadžer Bernardo Serale je otkrio da je upravo to razlog zašto još uvijek nije debitirao za elitnu promociju. Navodno je suspendiran na period od dvije godine i moći će se boriti tek u lipnju 2021.

Podsjetimo kako je "Blindado" trebao debitirati za UFC-u na UFC on ESPN+ 12 eventu, koji se dogodio 22. lipnja prošle godine. No, bez ikakvih objašnjenja je zamjenjen s Ericom Spicelyjem pa se vjerovalo da se radilo o nekakvoj ozljedi brazilskog borca.

No, sada je njegov menadžer za portal MMAFighting otkrio da je Silva pao na anabolički steroid "boldenone" te mu je USADA i prije debija za UFC izdala suspenziju u trajanju od dvije godine. Serale tvrdi da je njegov borac nevin i da će to i dokazati (iako je suspenzija navodno već izdana).

Kao što smo na početku naglasili, USADA-ine stranice za sada ne otkrivaju epilog ovog slučaja, a može se tek pronaći informacija da je od potpisa za UFC testiran već deset puta.

Silva ima 19-6 u profesionalnoj karijeri, a prije potpisa za UFC je nastupao za ruski M-1 Global. Trebao je biti prilično veliko pojačanje za UFC-ovu srednju kategoriju s obzirom na odlične rezultate posljednjih godina.

Linker
27. travanj 2024 07:13