UFC

Bruno Silva otkrio posljedice Weidmanovih uboda u oči: ‘Izgubio sam 30 posto vida na jedno oko‘

Chris Weidman vs. Bruno Silva

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iskusni Brazilac snosi posljedice nedozvoljenih poteza Chrisa Weidmana

Podosta kontroverzno slavio je Chris Weidman proteklog vikenda na UFC on ESPN 54 eventu. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije tehničkom odlukom sudaca porazio je Brazilca Brunu Silvu.

Weidman je prvotno slavio nokautom u trećoj rundi, ali nakon pregleda snimke utvrđeno je kako su nokautu prethodili ubodi prstom u oko. Silvi je bilo otežano braniti se od Weidmanovih napada nakon višestrukih uboda u oko i završio je nokautiran.

Unatoč nedozvoljenim potezima od strane Weidmana, Chris nije pokazao empatiju, nego je čak i kritizirao Brazilca zbog njegovih reakcija na spomenute nedozvoljene poteze.

"Naravno, žao mi je što se to dogodilo", rekao je Weidman.

"Bez obzira na to, žao mi je što se to dogodilo i loše je što je tako završilo, ali možete iznijeti vrlo jak argument da sam i ja dobio ubod u oko. Nisam pao na strunjaču i pokušavao dobiti na vremenu, a svi bodovi u očima nisu isti."

"Ne kažem da znam točno kako se osjećao, ali ako pogledate moja prva dva uboda, jedva sam mu dotaknuo oko. Čak i na onom zadnjem gdje je pao, kao da mu je moj prst ušao ispod oka. Ako stvarno zumiraš, nije mu bila u očnoj jabučici, kao što je meni učinio s onim s palcem."

"U tome je stvar. Ne možete samo pasti na zemlju, okrenuti se i očekivati da sudac zna što se događa u vašoj glavi i da on sve vidi. To je samo loša navika. Loše se stvari događaju kad to činite. Stekao je naviku, kad god bi mu se očna jabučica uopće dotaknula, pao je na tlo i kao da je plakao."

Ovo su riječi kojima je Weidman novinarima dao svoj osvrt na spomenuti incident, ali Bruno Silva u razgovoru za MMA Fighting dao je svoju stranu priče i otkrio je kakve su posljedice Weidmanovih uboda u oko.

‘‘Weidman je ubadao prstom u oba moja oka, a pregled je pokazao kako sam izgubio 30 posto vida na jedno oko. Liječnik vjeruje da se ne radi o trajnom oštećenju i misli da će se vid brzo vratiti. Sljedeći tjedan idem na novo testiranje.‘‘, započeo je Silva, a zatim se okomio i na suca.

‘‘Sudac je bizarno postupio. Zabrljao je, a onda je dodatno pogriješio nastavno na to. Mogli su barem proglasiti ‘no contest‘. On je ugurao svoj prst u moje oko. Teško će Weidman pristati na revanš, ali ‘no contest‘ bio bi pošten. Vidjet ćemo što će UFC učiniti. Samo želim da je sve ispravno odrađeno. Otišao sam tamo i borio sam se, a niste vidjeli nikakve prekršaje s moje strane.‘‘, zaključio je Silva.

Prava šteta što je ovaj meč završio uz ‘‘podizanje prašine‘‘, ali sada je najbitnije da se Silva uspješno oporavi od spomenutih uboda oko i da se njegov vid vrati u normalu.

Linker
20. travanj 2024 23:14