UFC

Junior Dos Santos: 'Bio sam spreman pobijediti, no ovaj sport je kao kutija iznenađenja'

Junior Dos Santos
 Instagram
Porazom od Jairzinha Rozenstruika, Junior Dos Santos još jednom je razočarao svoje brojne fanove

Očekivao je bivši UFC-ov prvak teške kategorije, Junior Dos Santos, kako bi nastupom na UFC 252 priredbi mogao potvrditi da se i dalje nalazi u vrhu, čime bi istaknuo kandidaturu za poziciju izazivača. No, dogodilo se suprotno, dogodila se još jedna potvrda smjene na teškaškom vrhu. I to kroz borbu gdje je Dos Santos devet minuta izgledao dobro, uspješno je radio ono što radi najbolje i čak je neke podsjetio na svoje najbolje dane. No, onda se dogodilo ono što je potvrdilo kako su ti najbolji dani iza njega. Junior Dos Santos više nije sposoban primiti udarac, budući da je već prvi koji je dobro sjeo na njegovu bradu bio onaj kojim je borba završena.

Nakon što je porazom od Curtisa Blaydesa po prvi put u karijeri spojio dva poraza, sad je taj niz porastao na tri. Osim toga, sva tri puta bio je "Cigano" nokautiran. Činjenica je to uz koju se nije lako obratiti fanovima, no on je to ipak napravio.

"Pozdrav svima, još uvijek sjedim u svojoj hotelskoj sobi i razmišljam o borbi. Prije svega vam svima želim zahvaliti na podršci, porukama i pozitivnoj energiji koju ste mi slali. To je važan dio ove igre i drago mi je da mogu računati na vas. Na nesreću, nismo uspjeli doći do rezultata koji smo očekivali, ali osjećao sam se uistinu sjajno. Bio sam spreman pobijediti. Ali, borilački sport je poput onih kutija iznenađenja, znate na što mislim? Nekada vas nešto neugodno iznenadi, a to je ono što se meni ovim putem dogodilo u borbi. Dogodio se taj trenutak koji je moj protivnik iskoristio i završio borbu. Sad moram pričekati da se prašina slegne, a onda ćemo razmisliti o idućem koraku", rekao je Dos Santos u snimljenoj poruci objavljenoj na Instagramu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Junior Cigano Dos Santos (@juniorcigano)

Vjerojatno najveće iznenađenje je to što je pao od prvog pravog udarca. Rozenstruik je bio strpljiv, čak se na trenutke činio bezopasan, da bi zapravo pokazao koliko je ubojit. Teško je pobjeći od dojma da bi prije pet ili više godina takav udarac možda samo blago uzdrmao Dos Santosa i to je ono o čemu će Brazilac morati najviše razmisliti. Vjerojatno će mu lakše biti što se prije pomiri s tim da u vrhu za njega više nema mjesta. Andrei Arlovski je to uspješno napravio i njegova UFC karijera još uvijek egzistira. Bit će zbog toga zanimljivo pratiti što je idući potez Juniora Dos Santosa.

Linker
15. travanj 2024 11:30