UFC

Justin Gaethje: 'Znam kako pobijediti Khabiba, Ferguson je puno veća zagonetka'

Justin Gaethje
 screenshot/YouTube
Justin Gaethje smatra kako mu je borba protiv Tonyja Fergusona puno veći izazov nego što bi mu bila ona protiv Khabiba Nurmagomedova. Prije svega zbog toga što sad protiv sebe ima borca od kojeg ne može biti siguran što očekivati.

Gaethje je spreman odraditi svoju najbolju borbu. Mentalno je na pravoj razini, forma je dobra i trening nije stvorio nikakve ozljede. Ukratko, spreman je dati, ali i primiti batine u glavnoj borbi UFC 249 priredbe.

"Istući će me laktovima, na to sam spreman. Bio bih lud da mislim kako ću iz ove borbe izaći neozlijeđen. To je moguće možda u jednom od deset slučajeva", rekao je Gaethje u razgovoru za MMA Fighting, da bi dodao kako je svjestan da je i njegov protivnik spreman na isto:

"Vidjeli smo kako ga pogađaju, ali nismo vidjeli da ga je netko završio. Osim toga, nitko nije uspavao Edsona poput njega. Znam koliko će teško biti pronaći udarac, no vjerujem da mi je potreban samo jedan. Imam vještinu i snagu za izvesti ga. Tony je unikatan borac pa moram uzeti vremena i biti strpljiv te kroz to pronaći način kako biti uspješan."

Smatra kako bi mu se puno lakše s taktičke strane bilo pripremiti za borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. Ovdje mora biti spreman na puno više različitih opcija pa čak i nešto što od Fergusona do sada nije vidio.

"Ova slagalica bit će puno teža. Kod Tonyja postoji nevjerojatno puno nepoznanica. Protiv Khabiba znaš što će raditi. Pokušat će te rušiti, radit će ti pritisak uz ogradu. Ako ne ide to, onda će tražiti distancu na sredini Octagona. Ne vjerujem da me može srušiti niti mi parirati na sredini tako da vjerujem da znam kako ga pobijediti", objasnio je, okrenuvši se borbi koja mu sad slijedi:

"Kako pobijediti Tonyja? Ne znam, morat ćemo to saznati ovog vikenda.

Za kraj je još dodao kako je ovime dobio priliku ispuniti svoj san:

"Ispunio mi se san da dobijem priliku dokazati da sam najbolji. Tony i Khabib imaju nekih osobnih stvari, ja s tim nemam ništa. Mi ćemo se boriti za to tko će predstavljati Ameriku protiv Rusije. Nije lako ujediniti državu oko jednog borca, no vjerujem da sam to sposoban. Vjerujem da mogu imati cijelu Ameriku iza sebe kad se budem išao boriti protiv Khabiba."

Linker
26. travanj 2024 22:57