UFC

Kamaru Usman: 'Ja sam dobro, uskoro ću biti spreman za onog slučajnog prolaznika'

Kamaru Usman
 Jason Silva / AGIF / AFP
Kamaru Usman želi se vratiti što je prije moguće i boriti se protiv Jorgea Masvidala.

UFC-ov prvak velter kategorije, Kamaru Usman, trenutno je izvan trenažnog procesa. Još uvijek se oporavlja od ozljede ruke koju je doživio prošlog mjeseca na UFC 245 priredbi, u borbi protiv Colbyja Covingtona. Ipak, uz sve što se trenutno događa, cilj mu je vratiti se što prije.

"Desna ruka mi je dobro, noge su mi dobro, jedino je lijeva ruka ono što sam ozlijedio tijekom borbe i to rano u prvoj rundi", rekao je Usman za MMA Fighting, dodavši nešto o tome kad ćemo ga ponovno vidjeti u Octagonu: "Trenutno sam u procesu zacjeljivanja svega što je potrebno u toj ruci. Mislim kako sam se spreman vratiti sredinom godine. Što prije to bolje. Ako se ne borim, ne zarađujem. A ja volim zarađivati novac."

Nema sumnje kako su Usmana zabrinule špekulacije o možebitnoj borbi za privremeni pojas između Conora McGregora i Jorgea Masvidala. Ne bi htio da se organizira borba koja bi mu donijela sigurnog izazivača, ali time i njegov povratak pomjerila možda do jeseni.

"Ovo je poruka za sve prave fanove koji znaju što se događa. Jorge Masvidal čini sve što je u njegovoj moći da bi izbjegao taj poraz. Dana White je rekao svoje, dakle prihvati te batine kao slučajni prolaznik kakav i jesi, a onda se možeš ići boriti protiv Conora", poručio je Usman putem Twittera svom vjerojatnom izazivaču, dodavši kroz hashtag poruku "jednom klošar, uvijek klošar".

Ideju o borbi Masvidala i McGregora dao je Jorgeov menadžer Abe Kawa. To je svakako nešto za što bi bio zainteresiran i sam Conor. Nema sumnje kako mu od svih Top 5 velteraša u ovom trenutku Masvidal stilski vjerojatno najviše odgovara. I teško da će dobiti bolju šansu doći do još jednog pojasa, pa makar on bio privremeni.

Linker
25. travanj 2024 22:02