UFC

Kamaru Usman: 'Nemojte očekivati McGregora protiv mene, on se ne bori protiv velteraša'

Kamaru Usman
 screenshot/YouTube
Kamaru Usman uvjeren je da Conor McGregor nema nikakvu namjeru napasti titulu velter kategorije

Nakon što je Kamaru Usman obranio titulu UFC prvaka velter kategorije u UFC 251 borbi protiv Jorgea Masvidala, postavlja se pitanje tko bi mu trebao biti idući izazivač. Sve vodi tome da će to biti Gilbert Burns, no uvijek se tu negdje vrti i ime Conora McGregora. Zna se da bi UFC teško odolio prilici odraditi veliku borbu s Ircem u glavnoj ulozi. No, ako se pita Usmana, to neće biti za titulu velter kategorije, barem ne za vrijeme dok je ona u njegovom vlasništvu.

"To je izgubljena priča. Svi znamo kad je Conor jedino odlazio u velter. Samo kad bi se tamo borio protiv boraca lake kategorije s dvoznamenkastim brojem poraza i to zato da ne mora skidati kilograme za laku kategoriju. Ako Conor želi dio tog veltera, zna gdje treba doći. Ja sam ovdje i ne idem nigdje", rekao je Usman u razgovoru za TMZ.

Otkrio je kako je putem društvenih mreža Ircu već jednom dao otvorenu ponudu, no da nije dobio odgovor kakvom se nadao. Zapravo, odgovora nije bilo ni u kom obliku.

"On je dobio ponudu, otvoreno sam mu ponudio borbu. Nije niti odgovorio. Par dana kasnije odgovorio je na izazov Andersona Silve. Conor je pametan čovjek, zna da mu je bolje ostati umirovljen nego ići u borbu koju će sigurno izgubiti. Ako Conor slučajno želi staviti moje ime u svoja usta, tu sam. Ja njega neću prozivati. Ako on to napravi, tu sam", dodao je još Usman, koji trenutno izgleda poprilično dominantno na vrhu svoje kategorije.

Trenutno nije poznato kad bi Usman mogao idući put nastupiti. Jučer su izišli podaci o medicinskim suspenzija, a njemu je izrečena ona u trajanju od šest mjeseci uz mogućnost skraćivanja nakon uvida u rendgensku snimku. No, nije poznato o kojoj je točno ozljedi riječ. Tijekom borbe protiv Masvidala nije se dalo primijetiti da s bilo čime ima problema i zbog toga su svi ostali začuđeni kad se pojavila ta neugodna informacija.

Linker
25. travanj 2024 02:11