UFC

Kelvin Gastelum izvukao 'Jokera' za borbu na Fight Islandu

Kelvin Gastelum
 Jason Silva/AGIF
Kelvin Gastelum spreman je za svoju prvu borbu u ovoj godini. Nju će odraditi idućeg mjeseca na jednoj od Fight Island priredbi, a suprotstavit će mu se borac kojem će to također biti prvi nastup u 2020., Jack Hermansson.

Gastelum (15-5, 10-5 UFC) nije nastupio od studenog prošle godine i neizvjesne borbe u kojoj je poražen od Darrena Tilla. Kako je borbu ranije, u vjerojatno najboljoj borbi godine, poražen od Israela Adesanye, po prvi put u karijeri spojio je dva poraza. To je dovelo do malo duže pauze, no sad je spreman vratiti se borbom za koju je nedavno sam izjavio kako mu najviše ima smisla.

Suprotstavit će mu se Jack "Joker" Hermansson (20-5, 7-3 UFC), švedski borac kojem je također poraz u posljednjoj borbi usporio napredak prema vrhu. U rujnu prošle godine, bolji od njega bio je Jared Cannonier. Time je prekinut njegov niz od četiri pobjede te je malo udaljen od pozicije s koje se može nadati mjestu izazivača.

Na službenoj izazivačkoj ljestvici UFC-ove srednje kategorije, Hermansson se nalazi na šestom mjestu, dok je Gastelum jednu poziciju ispred njega. Ispred njih nalaze se prvak Adesanya te redom Whittaker, Costa, Cannonier,Romero i Till.

Borba će se održati 18. srpnja na Fight Islandu, UFC-ovom otoku čija lokacija još uvijek nije javno otkrivena. Također nije poznato hoće li ovo biti glavna borba spomenutog programa, što bi prema referencama itekako mogla biti.

Linker
19. travanj 2024 18:38