UFC

Dos Anjos pred posljednju borbu na ugovoru naveo tri moguća protivnika

Rafael Dos Anjos
 Roslan RAHMAN / AFP
Iako na svom aktualnom ugovoru ima još jedan nastup, Rafael Dos Anjos i UFC još uvijek se nisu dogovorili o nastavku suradnje. Pred taj posljednji nastup, bivši prvak najavio je koja su tri protivnika koja vidi preko puta sebe te što misli da bi se moglo dogoditi nakon toga.

S dva poraza u nizu i četiri poraza u posljednjih pet borbi, Rafael Dos Anjos (29-13, 18-9 UFC) ne nalazi se u dobroj situaciji, posebno ako se zna da mu je preostala još samo jedna borba na ugovoru, a ponudu za novi od UFC-a još uvijek nije dobio. No, upravo zbog toga želi se boriti što prije te nakon toga vidjeti koje su mu opcije.

"Želim se boriti. Posljednji put sam nastupio u siječnju pa bi mi lipanj ili srpanj bio u redu. Odradit ću tu posljednju borbu na ugovoru, a onda ćemo vidjeti hoće li mi UFC ponuditi novi ugovor. U UFC-u sam od 2008. godine i to je dobra organizacija. Imam jako dobar odnos s Danom Whiteom, nastupio sam gotovo 30 puta i volio bih potpisati novi ugovor. To je ono što ja želim, no odluka nije na meni. Oni moraju željeti zadržati me", izjavio je Dos Anjos u razgovoru za MMA Fighting.

O novom ugovoru će svakako ovisi njegova posljednja borba. Nakon četiri poraza u posljednjih pet borbi, situacija nikako ne izgleda dobro. No, on se želi nastaviti boriti protiv ozbiljne konkurencije.

"Razmišljao sam o Pettisu jer je on rekao kako bi se volio protiv mene boriti u velteru. Budući da se u velteru borio protiv Cerronea, mislim da bi to bila dobra borba", da bi se onda okrenuo izjavi Santiaga Ponzinibbia koji je izjavio kako ga je RDA odbio: "Ponzinibbio je lud. UFC mi nije ništa ponudio, a on se nije borio godinu i pol dana. Ja sam se borio četiri puta nakon njegove posljednje borbe. Nemam nikakvih problema s njim, no teško je razumjeti njegove izjave. Mogu se boriti protiv njega, nema problema. U situaciji sam gdje mogu prozvati bilo koga. Dolazim iza poraza, no ono što mi UFC ponudi mora imati nekog smisla. Borba protiv Pettisa ima smisla zbog naše povijesti, a ranije smo razgovarali o borbi protiv Stephena Thompsona. Divizija je zanimljiva pa da vidimo što će se dogoditi", dodao je bivši prvak lake kategorije, uz dodatak kako se u isti više ne misli vraćati. Trenutno teži 86 kilograma i spuštanje na 70 je nemoguća misija za njegovo tijelo. Tako će ostati u velteru, kategoriji u kojoj se prije dvije godine borio za privremenu titulu, no Colby Covington bio je bolji.

Linker
02. svibanj 2024 19:48