UFC

Khabibov nasljednik protiv borca koji je savladao Taisumova i Pettisa?

Khabib i Makhachev
 Screenshot
Prema informacijama koje je iznio Abudlmanap Nurmagomedov, iduća borca Islama Makhacheva trebala bi se održati u Brazilu, a njegov protivnik bit će Carlos Diego Ferreira, borac koji je prošlog vikenda na UFC 246 priredbi savladao Anthonyja Pettisa.

Islam Makhachev (18-1, 7-1 UFC) svakako je jedan od trenutno najperspektivnijih UFC boraca. 28-godišnji Dagestanac trenutno se nalazi unutar niza od šest pobjeda, dok je na UFC-ovom poretku lake kategorije na 14. mjestu. U posljednje vrijeme međusobno se prozivao s Kevinom Leejem, no čini se kako od njihove borbe trenutno neće biti ništa. No, iz dostupnih informacija može se pretpostaviti kako će se naći na istom eventu.

Naime, Islamov glavni trener je Abdulmanap Nurmagomedov, otac Khabiba Nurmagomedova, a on je medijima u Rusiji iznio dostupne informacije.

"Islam Makhachev uskoro će imati ugovorenu borbu. Protivnik mu je Diego Ferreira, borac koji je nedavno pobijedio Anthonyja Pettisa. Njih dvojica borit će se u Brazilu, no još uvijek nemam detalje na kojem točno eventu", izjavio je Nurmagomedov, a prenosi Twitter profil MMARusContext.

UFC za Brazil ima ugovorene dvije priredbe. Prva se održava 14. ožujka i trebala bi biti predvođena borbom Kevina Leeja i Charlesa Oliveire. Ipak, Lee je izjavio kako tu borbu nije spreman potvrditi dok mu ne dogovore odmah nakon nje borbu upravo protiv Makhacheva. Sad postoji prilika da se njih dvojica čak bore na istoj priredbi.

Drugi brazilski event je veliki UFC 250 koji se održava 9. svibnja u Sao Paulu. Pitanje je samo žele li Ferreira i Makhachev toliko čekati. Naime, Ferreira je izjavio kako neće birati protivnika nego želi nastupiti što prije, a Makhachev se posljednji put borio u listopadu prošle godine kad je na UFC 242 priredbi savladao Davija Ramosa.

Linker
26. travanj 2024 22:34