UFC

Kobna pogreška? Sonnen progovorio o malo poznatom detalju iz meča protiv Silve!

Silva vs. Sonnen
 screenshot/YouTube
"Ne pokušavam sada kriviti svoj kut, već samo dijelim jednu priču o tom specifičnom trenutku"

Chael Sonnen vratio se 10 godina u prošlost, prisjetio nezaboravne borbe s Andersonom Silvom te otkrio jednu malo poznatu pogrešku koja je možda odigrala vrlo bitnu ulogu u za njega kobnoj petoj rundi tog povijesnog okršaja.

"Nikad ne gledam snimke svojih borbi", otkrio je Sonnen razgovarajući s Burtom Watsonom u 'Legend 2 Legend' emisiji.

"To je slabost. Bilo bi mi bolje da pogledam, ali to nikad ne radim. Uhvati me nervoza i ruke mi se znoje iako znam koji je ishod. Nikad nisam pogledao ni tu borbu i mislim da nikada neću", nastavio je Chael.

Sonnenova prva borba protiv brazilske legende odvila se 7. kolovoza 2010. godine u Oaklandu, a te smo večeri u Oracle Areni umalo svjedočili jednom od najvećih iznenađenja tog doba.

Dominirao je Sonnen svojim hrvanjem i 'ground and poundom' gotovo pa tijekom čitavog meča, ali jedan od najvećih boraca u povijesti u drugoj je polovici posljednje runde kombinacijom gušenja i poluge na ruci natjerao Chaela na predaju.

Danas, 10 godina kasnije, Amerikanac tvrdi da je pred ulazak u petu rundu dobio jednu pogrešnu informaciju iz svog kuta.

"Nikad do tog trenutka nisam bio u petoj rundi, a ljudi iz kuta tada su mi rekli da ulazim u četvrtu, odnosno da su pred nama još dvije runde. To vam sada spominjem samo zato što se često pitam bi li možda napravio nešto drugačije da sam znao kako je ostala još samo minuta do kraja? Minuta nakon koje bih bio svjetski prvak, a ovako sam mislio da je pred nama još jedna puna runda. Ne pokušavam sada kriviti svoj kut, već samo s vama dijelim jednu priču o tom specifičnom trenutku", otkriva Sonnen.

Chael tvrdi da je bio i vrlo umoran, ali i da je unatoč malom broju primljenih udaraca itekako osjetio Andersonove bombe.

"Nisam pratio koja je runda, pogubio sam se. Nisam znao gdje sam iako me on nije udario previše puta, ali svaki puta kada me pogodio, to sam osjetio. U svom tom kaosu koji se događao, zaboravio sam koja je runda. Reći ću i da to da me na tapkanje nije prisilila poluga na ruci, već gušenje", kazao je Sonnen.

Linker
20. travanj 2024 04:48