UFC

Kraj Reebok ere: Evo tko bi mogao postati novi UFC-ov partner

Francis Ngannou
 FRANCK FIFE / AFP
Dana White otkrio je među koje se tri kompanije skriva novi veliki partner

S krajem ove godine istječe UFC-ov ugovor s Reebokom, a čini se da su Dana White i društvo već pronašli novog partnera s kojim će sklopiti još jedan unosan posao.

Predsjednik UFC-a nije htio otkriti apsolutno nikakve detalje suradnje koja se očito u pozadini već dogovara, ali je gostujući na The Schmozone podcastu otkrio da se njihov budući partner skriva među sljedeće tri kompanije: Nike, Under Armour i Venum, koji je inače poznat baš po izradi borilačke opreme i odjeće.

"Očito vam ne mogu otkriti taj podatak", odgovorio je White, da bi onda zatražio voditelja da ponovi koje je tri kompanije naveo.

"Da, jedna od te tri", naknadno je izjavio predsjednik UFC-a.

Najpoznatija svjetska MMA promocija je, podsjetimo, 2014. potpisala 70 milijuna dolara vrijedan ugovor s Reebokom, a isti je imao itekako velik utjecaj na UFC-ove borce. Mnogima od njih se taj potez nije nimalo sviđao budući da su smjeli nositi samo Reebokovu odjeću, a svi ostali sponzori bili su im zabranjeni u situacijama kada bi predstavljali UFC.

Naravno, za mnoge je to bio i težak financijski udarac jer su puno više mogli zaraditi na drugim sponzorima, a ovako su bili osuđeni na ono što im Reebok dodijeli. A honorari od Reeboka kretali su se od $3.500 po borbi za one koji imaju manje od tri nastupa pod okriljem UFC-a pa sve do $40.000 koliko su zarađivali prvaci.

Linker
27. travanj 2024 05:18