UFC

Lentz BJ Pennu: 'Ne ti nisi legenda, ti si ljudsko smeće!'

BJ Penn
 Screenshot
BJ Penn je bez ikakve sumnje jedna od najvećih UFC legendi. No, mnogi će reći da bivši UFC prvak privatno i nije osoba s kojom je previše ugodno provoditi vrijeme posljednjih godina.

Agresivni ispadi, tuče u noćnim klubovima, obiteljsko nasilje...samo je dio njegovog rezimea radi kojeg je vrlo često bio dio "crne kronike". Posljednji incident se dogodio prije otprilike mjesec dana kada se potukao s izbacivačem u noćnom klubu. Snimke se domogao TMZ Sports pa je njegova "prva pobjeda od 2010. godine" postala virtualni hit.

Nakon posljednjeg BJ-ovog poraza od Claya Guide, sedmog u nizu, Dana White je obećao da će mu sljedeći meč biti ujedno i zadnji u elitnoj promociji. Kao protivnika su mu odabrali bivšeg sparing partnera Nika Lentza s kojim nije u dobrim odnosima.

Njih dvojica nekoliko puta su zajedno trenirali dok su obojica radili s nutricionistom Mikeom Dolceom. Nakon poraza u svojoj trećoj borbi protiv Frankieja Edgara, Penn je za isti optužio Dolcea. Sve je završilo tako da je Lentz svog dotadašnjeg kolegu nazvao lošim gubitnikom, a na kraju mu je posvetio i pjesmicu koju je objavio na Instagramu. Penn mu je to zamjerio i od tada "se gledaju preko nišana".

A što Lentz misli o BJ Pennu? Ništa dobroga... U razgovoru s Arielom Helwanijem si je dao oduška i javno izrekao ono što mnogi misle, ali ne žele reći jer je Penn istinska borilačka legenda. Lentz je tijekom intervjua otkrio i da je Penn prijetio njegovoj obitelji.

"Svakih par mjeseci bi mi slao direktne poruke na Instagramu i prijetio je meni i mojoj obitelji. Svašta je slao. Dečko je potpuni luđak. Njemu je dopušteno da bude loša osoba čitav život samo zato što je dobar u nečemu. To je način na koji Amerika funkcionira", započeo je svoje izlaganje Lentz te je nastavio:

"Ako si recimo dobar u MMA sportu, ako si dobar u nekom drugom sportu, možeš biti veliko smeće i nikome ništa. Ja sam jedina osoba kojoj je ikada bilo stalo do BJ-a. Svi ostali su ga bacali vukovima i pritom govorili - 'kakva legenda'. Ja sam jedini koji mu je htio pružiti dozu realnosti. Ne, ti nisi legenda, ti si smeće. Ti si ovisnik o drogama, ne mariš za svoju obitelj, ne brineš se za njih. Nije te briga niti za tvoje fanove, ne baviš se ničime, nisi za ništa i moraš se srediti!"

Lentz smatra da su i mediji zaslužni za današnje stanje jer nisu bili dovoljno jasni u osudi Pennovog problematičnog ponašanja.

"Mediji i svi ostali su se vukli zajedno s njim. Davali su mu to nekakvo samopouzdanje i govorili da nije bitno je li prebio neku osobu, radi li probleme u striptiz klubovima, je li se potukao s nekim izazivačem ili prebio neku djevojku. Uvijek je bio nevin. To je smiješno", zaključio je Lentz.

Za sada se ne zna kada i gdje bi BJ Penn trebao odraditi svoj posljednji UFC nastup. Meč je potvrđen, a sudeći prema Lentzovom gostovanju na ESPN-u, uvod će biti jednako zanimljiv kao i sam obračun u kavezu.

Linker
26. travanj 2024 22:39