UFC

Lewis zabrinuo fanove: 'Moram napraviti neke pretrage, imam problem koji može biti poguban po život!'

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Derrick Lewis je na UFC-u 247 upisao novu UFC pobjedu. Odlukom sudaca je svladao Albanca sa švedskom putovnicom Ilira Latifija. Par dana kasnije je otkrio medijima da je njegov nastup u Houstonu bio upitan radi ozbiljnog zdravstvenog problema s kojim se mora suočiti u narednim tjednima.

"Crna zvijer" nije željela otkriti o čemu se radi, no i ove izjave su zabrinule njegove mnogobrojne fanove. Ipak je najavio da će biti spreman uskočiti u meč Ngannou vs. Rozenstruick, ukoliko to bude potrebno i ukoliko se netko od glavnih aktera ozlijedi.

"Da, bit ću spreman za to. Ali moji treneri žele da neke stvari provjerim, nešto je iskočilo prilikom zadnjih zdravstvenih pregleda. I to pomalo koči moj trening. Trebali bi zapravo stati malo na kočnicu, plan je sada napraviti detaljnije preglede", izjavio je Lewis u ponedjeljak gostujući u popularnoj emisiji Ariela Helwanija na ESPN-u.

Lewis je ostao tajanstven i nije htio otkrivati detalje, ali je naglasio da se radi o problemu koji bi mogao biti čak i koban.

"Liječnici iz UFC-a znaju o čemu se radi, a i liječnici ovdje u Houstonu znaju isto. Radi se o zdravstvenom problemu kojem se moram posvetiti. Radi se o ozbiljnom stanju koje može biti pogubno po život", dodaje.

Bivši izazivač je gotovo ostao bez nastupa u Houstonu na UFC-u 247, a time i pobjede protiv Ilira Latifija. Navodno mu je liječnik savjetovao da je možda najbolje preskočiti ovaj meč...

"Doktor mi je rekao da nisam trebao prihvatiti ovaj posljednji meč. Tvrdi da u stanju u kojem se nalazim, ne bih smio u kavez. Tražio sam drugo mišljenje UFC-ovih liječnica, sve su prošli, pročitali su nalaze i u konačnici su rekli da ne bih trebao imati problema", otkriva i dodaje da je posljedice stanja osjećao u prvoj rundi protiv Latifija.

"Bio sam zabrinut. Osjetio sam problem u prvoj rundi, ali sam odlučio ne razmišljati više o tome", zaključuje.

Za sada ne postoji nikakav drugi izvor ove vijesti, a time niti pojašnjenje o čemu bi se moglo raditi. Očito ćemo morati pričekati Lewisove pretrage i službene informacije jednom kada se pojave. Nadamo se da će se "Crna zvijer" vratiti što prije u kavez i da se ne radi o tako ozbiljnom zdravstvenom stanju kako UFC borac kaže.

Linker
25. travanj 2024 06:40