UFC

Lista vraćenih kilograma šokirala: 13 od 24 UFC 241 boraca i borkinja prekršilo kalifornijsko pravilo

Yoel Romero i Paulo Costa
 Youtube
Pojavila se kompletna lista težina s kojima su se na dan borbe u dvorani pojavili sudionici i sudionice UFC 241 priredbe. Lista je podosta šokantna, budući da je čak 13 od 24 sudionika vratili više od prema kalifornijskoj komisiji dozvoljenih deset posto, a još neki su ostali tik ispod crte.

Već jučer smo pisali o velikoj razlici u težinama UFC 241 boraca između službenog vaganja i nastupa. Prvi podaci otkrili su kako su Paulo Costa, Manny Bermudez, Sodiq Yusuff i Yoel Romero vratili velike količine kilograma, no dok svi podaci nisu bili javno dostupni nismo mogli zaključiti jesu li iznimke ili ih je bilo još. Danas je kalifornijska komisija objavila cijeli popis koji je neugodno iznenadio. Naime, čak 11 od 24 sudionika ili sudionica nije zadovoljilo pravilo kalifornijske komisije.

Naime, to pravilo glasi da borci ili borkinje ne bi smjeli na dan borbe imati deset posto više tjelesne težine nego na vaganju. Koliko god to pravilo izgledalo sjajno, ono zapravo nema svoju pravu funkciju. Naime, kako se američke atletske komisije još nisu ujedinile u jedno glavno tijelo, tako još uvijek svaka savezna država ima svoje pravilo. Prema ovom, kalifornijska komisija svim prekršiteljima može zabraniti dalji nastup u toj kategoriji. No, to će vrijediti samo za Kaliforniju dok će u ostalim saveznim državama i dalje moći nastupati u istoj. Zbog toga se navodi kako je komisija prekršiteljima preporučila odlazak u višu kategoriju jer je to zapravo najviše što oni mogu. Naravno, tu može reagirati UFC i narediti borcima isto, no čini se kako to trenutno nije u njihovom interesu.

Osim jučer spomenutih "rekordera" Bermudeza (17.7%) i Yusuffa (16.7%) te Coste (14.9%) i Romera (12.7%), prekoračenje su upisali i Gabriel Benitez (12.7), Derek Brunson (10.1), Raphael Assuncao (12.6), Drakkar Klose (12.7), Christos Giagos (13.7), Jodie Esquibel (10.2), Kyung Ho Kang (15.0), Brandon Davis (14.7) te Sabina Mazo (15.6).

Cijelu listu možete vidjeti ispod teksta, a donosi ju MMA Fighting.

UFC 241 težine

Linker
22. travanj 2024 00:47