UFC

Liz Carmouche: Očekivala sam agresivniju Valentinu, želim treću borbu

Valentina Shevchenko i Liz Carmouche
 screenshot
Liz Carmouche nema previše samokritike nakon vrlo lošeg nastupa u subotnjoj borbi protiv Valentine Shevchenko. Unatoč tome što u 25 minuta prvakinji nije uspjela niti zaprijetiti, izrazila je želju za trećom borbom protiv nje.

Nakon što je cijelu borbu protiv Valentine Shevchenko doslovno bježala, držala se na velikoj distanci i niti u jednom trenutku nije pokazala želju pokušati napasti prvakinju i osvojiti titulu, Liz Carmouche razloge svog lošeg nastupa pronašla je u onome kako se u borbi postavila njena protivnica.

"Očekivala sam kako će biti puno agresivnija i manje se suzdržavati. Mislim kako je to napravila zbog mog stila borbe, no svejedno smatram da je trebala biti odlučnija, a ne tako oprezna. Obje smo imale spremnu strategiju i nikoga ne treba kriviti. Mislim kako sam imala dobar odgovor na njen stil, no nisam do kraja provela taktiku kako sam trebala da bih pobijedila. Na kraju niti jedna nije pružila ono što zapravo može", rekla je nakon borbe Carmouche, koja u 25 minuta borbe pogodila tek 18 značajnih udaraca te je imala tri neuspjela pokušaja rušenja.

Unatoč tome što je ovo bila zapravo jedna lagana šetnja za prvakinju, Liz smatra kako je zaslužila treću borbu protiv Valentine, u kojoj bi se zapravo vidjelo koja je bolja.

"Puno stvari sam napravila dobro. Ne sjećam se kad sam zdravija ušla u neku borbu, a niti u jednom trenutku nisam osjetila umor. Mnogi su vjerovali da neću moći odraditi pet rundi. Na kraju je presudilo to što je ona imala ipak bolju strategiju od mene. Nadam se kako ću dobiti još jednu priliku napasti titulu. Nakon ove borbe sam sigurna da je mogu pobijediti. Samo ću se morati pripremiti za ovakvo njeno izdanje i promijeniti neke stvari", još je dodala.

Nakon onakve borbe čisto sumnjamo da je ikome u interesu ugovarati još jednu borbu, tj. Liz bi u idućim nastupima morala napraviti velike stvari da tako nešto zasluži. Ne bi bilo loše niti da shvati kako je ona bila izazivačica, a njima je zadaća napasti prvakinju. Čekanjem da ti ona sama uskoči u gard se ne osvajaju titule.

Linker
19. travanj 2024 20:58