UFC

MacKenzie Dern nakon prvog MMA poraza: 'Sve je to dio života!'

Amanda Ribas i MacKenzie Dern
MacKenzie Dern nije uspjela nastaviti svoj pobjednički niz. U borbi protiv Amande Ribas na UFC Fight Night 161 priredbi upisala je uvjerljiv poraz sudačkom odlukom nakon tri runde. No, odlučila je kako neće očajavati nego će to sve prihvatiti kao dio borilačkog odrastanja.

26-godišnja UFC-ova zvijezda odradila je vrlo lošu borbu. Već tijekom druge runde bilo je jasno kako je Amanda Ribas pripremila sve što je potrebno za upisati svoju najveću pobjedu do sada. Svoju taktiku vrhunski je sprovela u djelo te MacKenzie Dern nije preostalo ništa drugo nego svojoj brazilskoj kolegici čestitati na sjajno obavljenom poslu.

"Nema isprika! Pobjede i porazi dio su života. Hvala mojoj obitelji, trenerima, sponzorima i fanovima što nastavljaju vjerovati u mene. Imam toliko puno toga ispred sebe. Čestitam Amanda na borbi i pobjedi", napisala je MacKenzie uz fotografiju na kojoj drži svoju kći.

Tako su se točnim pokazale pretpostavke da se vjerojatno prerano vraća u kavez, samo četiri mjeseca nakon što je rodila. Iako je njen boks na otvorenom treningu izgledao bolji nego ikad, to u borbu nije uspjela prenijeti. Amanda Ribas puno se bolje kretala i preciznije pogađala, a jednako uspješno branila je i pokušaje rušenja koji su kako je borba odmicala zapravo bili sve lošiji.

MacKenzie Dern trebat će puno više uložiti u svoje hrvanje i boks jer bez toga neće moći napraviti nikakav značajniji rezultat. Ipak, nije sve niti ovog pita bilo toliko ružno. MacKenzie je dokazala kako može bez problema zadovoljiti granicu slamka kategorije te ostati u sjajnoj formi. Kroz 15 minuta borbe kondicijskih problema nije imala. Oni se kriju u tehnici, a to je nešto na čemu će biti potrebno raditi.

Linker
24. travanj 2024 03:25