UFC

Mateusz Gamrot dobio novog protivnika za debi borbu u UFC-u

Mateusz Gamrot
 Instagram
Mateusz Gamrot dobio je novog protivnika za svoj s nestrpljenjem iščekivani debi u UFC-u

Poljski MMA borac i jedno od najvećih ovogodišnjih UFC pojačanja, Mateusz Gamrot, ipak će u Octagonu debitirati 18. listopada na Fight Islandu. Taj nastup naime je bio upitan, nakon što je borbu protiv njega prisiljen bio otkazati Magomed Mustafaev. UFC je ipak pronašao zamjenu i to ponovno s rostera promocije koja je do sada više puta poslužila u tu svrhu na Fight Islandu, Brave FC.

Iz promocije sa sjedištem u Bahreinu, od koje su već uzeli Khamzata Chimaeva, Mounira Lazzeza i neke druge borce koji su se nakon toga iskazali u Octagonu, doveli su Gurama Kutateladzea, borca iz Gruzije koji je u dosadašnjoj karijeri upisao 11 pobjeda i dva poraza, a trenutno se nalazi u nizu od osam uzastopnih trijumfa. Sedam pobjeda ovaj je 28-godišnjak upisao nokautom.

Gamrot u UFC dolazi nakon što je bio prvak dvije divizije KSW-a te uz 17 pobjeda i bez ijednog poraza. Zbog toga rijetko koga čudi to što se ovog 29-godišnjeg Poljaka naziva jednim od najvećih pojačanja koje je UFC posljednjih godina doveo. Naime, iz velikana kakav je KSW doveli su najveću zvijezdu, fenomenalnog borca u najboljim godinama te se od Gamrota očekuje vrlo brzi skok u Top 15, gdje bi mu onda uslijedile i velike borbe.

Priredbu koja se održava u jutarnjim satima 18. listopada (UFC Fight Night 180) predvodi borba Chan Sung Junga i Briana Ortege, a na programu se nalazi i UFC debi Ante Delije protiv Ciryla Ganea.

Linker
19. travanj 2024 04:03