UFC

McGregor odgovorio Nurmagomedovu: 'Ne zanima me vaš vodonoša, ne borim se protiv varalica!'

Conor McGregor
 screenshot/Youtube
Nije se dugo trebalo čekati na odgovor Conora McGregora, nakon što je Abdulmanap Nurmagomedov iznio svoje mišljenje o tome tko bi trebao biti njegov idući protivnik. Irac je odgovorio u svom stilu, izričito odbivši ikakvu opciju neke takve borbe.

Nakon što je Abdulmanap Nurmagomedov iznio neki svoj stav, prema kojem bi Islam Makhachev trebao biti idući protivnik za Conora McGregora, Irac je odlučio istom odgovoriti. Iako je jasno da taj prijedlog u ovom trenutku zapravo nema nikakvog smisla, McGregor nije mogao prešutjeti svoje mišljenje, iznošenjem kojeg je zapravo iskoristio još jednu priliku za verbalni napad na cijeli Eagles MMA tim. Putem Twittera obratio se izravno Abdulmanapu Nurmagomedovu.

"Imam poštovanje prema tvojim metodama treninga i prema svemu što si do sada napravio. No, moram se nasmijati na spomen vodonoše i timskog nutricionista Islama Makhacheva kao mog potencijalnog protivnika", napisao je McGregor na Twitteru, nakon čega je iznio možda i glavni razlog odbijanja ikakvog spomena borbe protiv Makhacheva.

"Nemam namjeru ulaziti u sportsku borbu s dokazanim varalicom, korisnikom steroida. To je tvoj sin Abdul! Tvoj srednji sin. Najstarijeg sam ti već uzeo", dodao je Conor. Naravno, Islam Makhachev nije biološki sin Abdulmanapa Nurmagomedova, no Khabib ga često naziva svojim bratom, tako da je Irac vjerojatno aludirao na to.

Makhachev je uistinu upisao jedan doping pad tijekom svoje UFC karijere. 2016. godine dobio je pozitivan nalaz testa, a supstanca na koju je bio pozitivan je meldonium. No, izlaskom pred komisiju suspenzija je povučena te je potvrđeno kako Makhachev nije prekršio doping pravila. Naime, radilo se o onoj situaciji gdje je veliki broj raznih ruskih MMA boraca i drugih sportaša (poput Marije Šarapove) bio pozitivan na istu supstancu, za koju se na kraju dokazalo kako je bila prisutna u mesu diljem Rusije. Ukratko, Islam Makhachev nije dokazani varalica niti je meldonium steroid. U pitanju je anti-ishemijski lijek dozvoljen u Europi, ali zabranjen u Americi. Tko zna, možda je Irac pomiješao Makhacheva i drugog timskog kolegu Zubairu Tukhugova. Naime, Tukhugov je 2016. pao na ostarin, koji predstavlja anabolik steroida te je odradio suspenziju u trajanju od dvije godine.

Conoru je na ovo Makhachev samo kratko odgovorio, označivši njegovu gore podijeljenu objavu.

"Naravno, radije ćeš prihvatiti borbu protiv nekog starca nego da ti još jedan Dagestanac razbije facu", napisao je Makhachev.

Sve u svemu, borba McGregora i Makhacheva u ovom trenutku nema nikakvog smisla niti za Irca niti za UFC, a teško je zamisliti kako bi i fanovi bili zainteresirani za istu. Ispred Makhacheva je ipak još jedno određeno vrijeme u kojem treba globalno izgraditi svoje ime do pozicije gdje bi mogao biti zvijezda nekih velikih borbi. Dokazao je da ima kvalitetu, no onaj glavni dio njegove karijere zapravo je tek u povojima.

Linker
17. travanj 2024 01:05