Melendez prokomentirao otkaz u UFC-u: 'Ovo je nekako zajednička odluka'

Možemo slobodno reći da je Gilbert Melendez jedno je od najvećih razočarenja ikada u elitnoj svjetskoj promociji. Čovjek koji je stigao u UFC 2013. godine kao ponajbolji borac svijeta u lakoj kategoriji i prvak Strikeforcea je u šest godina ubilježio jednu pobjedu i šest poraza. UFC mu se odlučio zahvaliti na suradnji....

Do meča s Bensonom Hendersonom za titulu UFC prvaka i to odmah u debiju za elitnu promociju, Melendez je imao 21 pobjedu i tek dva poraza od kojih je oba uspio osvetiti. I onaj protiv Ishide i onaj protiv Thomspona. Vjerovalo se da je upravo on jedan od onih koji mogu srušiti Hendersona i zagospodariti lakom kategorijom. No, čitava njegova UFC karijera je zapravo jedan njegov veliki "fail".

U razgovoru za ESPN, Melendez je prvi put komentirao otkaz kod svog dosadašnjeg poslodavca.

"Mislim da sam im pružio jednu od najzabavnijih borbi u povijesti (protiv Diega Sancheza op.a) i zahvalan sam na svemu što mi je UFC pružio. Mislim da su odradili hrpu sjajnog posla sa svim svojim borcima", izjavio je Melendez te je dodao:

"Vjerujem da je ovaj otkaz zapravo nekako zajednička odluka. Spreman sam već i ranije krenuti dalje. Mislim da ukoliko se još budem borio, želim to napraviti pod vlastitim uvjetima. UFC je fantastična organizacija, ali oni imaju svoje ciljeve. Ako nisi prvak ili ako nisi netko bitan, nemaš previše glasa. Ako se vratim u kavez, želim da to bude s kompanijom..."

37-godišnji Amerikanac je posljednji poraz doživio na UFC-u 239 kada je izgubio od Arnolda Allena jednoglasnom odlukom sudaca. Ranije je redom gubio od Stephensa, Barboze, Alvareza i Pettisa. Jedini borac kojeg je uspio svladati unutar elitnog Octagona je bio Diego Sanchez na UFC-u 2013. To mu je ujedno i posljednja pobjeda u profesionalnoj karijeri.

U najboljim danima, kada je bio kralj Strikeforcea, Melendez je oblježivao imena poput Guide, Kawajirija, Thomsona, Aokija i aktualnog vlasnika "BMF" pojasa Jorgea Masvidala. UFC karijeru je završio s profesionalnih 22-8.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!