UFC

Miočić i Cormier ostvarili četvrtu najbolju prodaju prijenosa u 2020. godini

Cormier vs. Miočić
 screenshot/YouTube
UFC bi trebao biti zadovoljan brojkom prodanih prijenosa UFC 252 priredbe

Pojavili su se prvi neslužbeni podaci o prodaji prijenosa UFC 252 priredbe koju su prošlog vikenda predvodili Stipe Miočić i Daniel Cormier. Prema informacijama koje je prenio Aaron Bronsteter, prijenos sjajnog programa prodan je u pola milijuna kućanstava na globalnoj razini te oko 400 tisuća na prostoru SAD-a, putem ESPN+ platforme.

Iako to nije neka izuzetno velika brojka, UFC bi trebao biti zadovoljan. Radi se o četvrtoj najprodavanijoj priredbi ove godine, što ju smješta u zlatnu sredinu. Bolju prodaju ostvarili su tek UFC 246 (McGregor vs. Cerrone), UFC 251 (Usman vs. Masvidal) i UFC 249 (Ferguson vs. Gaethje, Cejudo vs. Cruz), dok su Stipe i Cormier pred ekrane privukli više gledatelja nego priredbe koje su predvodili Jon Jones, Israel Adesanya i Amanda Nunes.

Za prošlogodišnju UFC 241 priredbu, na kojoj je održana druga borba Miočića i Cormiera, nisu poznati podaci o prodaji, dok je UFC 226, na kojem se dvojac prvi put sastao, imao 380 tisuća prodanih prijenosa. Prema službenim podacima, do sada najbolje prodana priredba s Miočićem u glavnoj ulozi bio je UFC 203, na kojem je savladao Alistaira Overeema.

UFC će svakako biti zadovoljan ovim brojkama, između ostalog i zbog toga što su one dobar znak pred dvije iduće, koje bi bez ikakve sumnje trebale biti blizu milijunu, ako ne i preko njega. Naravno, radi se o UFC 253, predvođenim Israelom Adesanyom i Paulom Costom te novom borbom za prvaka poluteške kategorije te naravno UFC 254 s borbom Nurmagomedova i Gaethjea.

Linker
19. travanj 2024 14:43