UFC

Nate Diaz se umirovio?!

Nate Diaz
 screenshot/Youtube (UFC)
Nate Diaz postavio je na društvenim mrežama objavu iz koje se može zaključiti kako se odlučio na borilačku mirovinu. Izjavio je kako ga revanš protiv Masvidala ne zanima te je ostavio podosta jasnu poruku: 'Peace out fight game!'

Nakon što je doživio težak poraz od Jorgea Masvidala u glavnoj borbi UFC 244 priredbe, ali koji je ipak pomalo ostao u sjeni prekida nakon treće runde zbog posjekotine iznad i ispod desnog oka, Nate Diaz obznanio je kako napušta MMA. Barem se tako nešto može zaključiti iz objave koju je postavio na Instagramu.

"Je**š revanš, ovo sranje bilo je gotovo prije nego je zapravo i započelo. Odlazim na turneju. Peace out fight game", napisao je Nate uz priloženu fotografiju.

Iz ove zadnje rečenice, za koju je teško pronaći dobar hrvatski prijevod, možemo zaključiti kako je Diaz odlučio reći zbogom borilačkom sportu, uz poruku u stilu izraza "idite u miru".

Diaz je već ranije, posebno u mjesecima nakon druge borbe protiv Conora McGregora, znao izražavati nezadovoljstvo uz poruku kako je umirovljen, a čini se kako ga je ovog puta naljutila izjava Dane Whitea da revanš nije ono što će se u ovom trenutku dogoditi. Kako je Nate ranije najavio da ga zanimaju samo borbe protiv pravih boraca, u startu je bilo jasno da će se s njim biti najteže dogovoriti oko protivnika. Ukoliko je Masvidal jedini koji ga trenutno zanima, a on će se prema svemu sudeći boriti za titulu, ovo je svojevrsni Nateov bunt.

U idućim danima trebali bismo saznati nešto više o tome, a nema sumnje kako će svoj komentar dati i predsjednik UFC-a, koji je nakon borbe Diaza više puta pohvalio te je izrazio nadu u nastavak kvalitetne suradnje. No, čini se kako dobri odnosi Dane i Natea nisu više na snazi i da ponovno ulazimo u razdoblje gdje se Natea treba nagovoriti na borbu. Prošli put je takvo razdoblje trajalo tri godine.

Linker
22. travanj 2024 08:49