UFC

Nestrpljivi Ngannou: 'Nisam se borio devet mjeseci, samo čekam lokaciju'

Francis Ngannou
 Francis Ngannou/Instagram
Opasni UFC-ov teškaš i bivši izazivač Francis Ngannou (14-3 MMA, 9-2 UFC) nije se borio već devet mjeseci. Jedva je čekao svoj meč s Jairzinhom Rozenstruikom (10-0 MMA, 4-0 UFC) 28. ožujka u Columbusu, ali i ova je subota prošla bez UFC-ovih priredbi zbog straha od širenja koronavirusa.

U vrijeme dok se trebao boriti u oktogonu Ngannou je sjedio u svom domu, kao i milijuni širom svijeta, a svoje je razočaranje podijelio s fanovima na društvenim mrežama.

"Danas sam se trebao boriti nakon devet mjeseci pauze. Je**ni koronavirus!", napisao je Ngannou.

Trebala je to biti borba za poziciju izazivača, koji bi vjerojatno čekao pobjednika trećeg meča između aktualnog prvaka Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Ngannou je već jednom izgubio od Stipe, ali je s tri pobjede u nizu zaslužio novu šansu. Jairzinho je impresionirao s četiri pobjede u nizu tijekom 2019. godine, u kojoj je i debitirao. Posljednju je ostvario protiv Alistaira Overeema u prosincu prekidom četiri sekunde prije kraja meča u kojem je uvjerljivo gubio.

Ipak, još postoji mogućnost da ćemo ovaj meč gledati u skoroj budućnosti. Ngannou je ovog tjedna najavio da je spreman nastupiti na UFC 249 spektaklu 18. travnja, iako se još ne zna lokacija održavanja priredbe. Istu poruku poslao je i Rozenstruik koji se i dalje priprema na Floridi čekajući poziv. Nestrpljivi Ngannou podsjetio je UFC-ovog predsjednika da na njega može računati.

"Dana White, samo čekamo lokaciju. #UFC249", napisao je Kamerunac.

Linker
26. travanj 2024 08:08