UFC

Novi transfer među kategorijama: 'Crna zvijer' dogovorila meč s bivšim UFC-ovim poluteškašem!

 Screenshot (YouTube)
UFC je ispunio želju Ilira Latifija koji će izgleda u svom prvom teškaškom nastupu za najjaču svjetsku MMA promociju kao protivnika imati Derricka Lewisa.

Kako javlja većina američkih borilačkih portala, Latifi i 'Crna zvijer' obračunat će se 8. veljače na UFC 247 priredbi koja će se održati u Houstonu. Službena potvrda se još uvijek čeka, ali MMA Fighting saznaje da je verbalni dogovor između boraca već postignut.

Latifi u 'kraljevsku' kategoriju stiže nakon dva poraza u svojim posljednjim nastupima (Volkan Oezdemir i Corey Anderson), a Lewisa je još ranije istaknuo kao idealnog protivnika za svoj debi.

S druge strane, bivši izazivač tražit će u meču sa švedskim borcem drugu pobjedu u nizu nakon što je na UFC 244 priredbi podijeljenom odlukom sudaca svladao Blagoya Ivanova.

Spomenimo i da ovo nisu prvi Latifijevi nastupi među teškašima. On je, naime, svoju karijeru započeo upravo kao teškaš. Svoj je profesionalni debi imao protiv spomenutog Ivanova 2008. godine kada je njihov susret završio kao 'no contest' zbog problema s ringom. Nakon toga je nokautirao Romana Mihocka i potom se odlučio 2009. spustiti u polutešku u kojoj je nastupao sve do sada i nove odluke o promjeni kategorije.

Linker
26. travanj 2024 21:46