UFC

Nurmagomedov stariji o konfrontaciji Khabiba s Diazom: UFC tom tipu može dati priliku!

Abudlmanap Nurmagomedov obratio se javnosti nakon što je prošlog vikenda na UFC 239 priredbi došlo do konfrontacije između njegovog sina, UFC prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova, i Natea Diaza.

Nurmagomedov i Diaz bili su gosti na UFC-ovoj priredbi u Las Vegasu. U jednom trenutku borac iz Stocktona prolazio je blizu mjesta gdje je Nurmagomedov smješten. S obzirom na prijašnje tenzije između Khabiba i braće Diaz koji su se već potukli na WSOF priredbi prije četiri godine, njihov nedjeljni susret lako je mogao eskalirati u novi fizički obračun.

Brojne snimke iz publike koje su pojavile otkrivaju kako si je dvojac počeo nešto dobacivati, ali na sreću osiguranje UFC-a ih je razdvojilo i tako spriječilo potencijalnu katastrofu.

Khabibov otac i glavni trener Abdulmanap također je objavio snimku na svom Instagram profilu gdje je ostavio i komentar.

"Ovaj tip želi izvan reda ono što zaslužuje. Koliko smo tražili njega i Petisa da se bore, bilo je vrlo teško pregovarati s njima, ali UFC može dati takvu priliku ovom tipu."

Diaz će se protiv Anthinyja Pettisa boriti u velter kategoriji 17. kolovoza na UFC 241 priredbi koju u Anaheimu predove Daniel Cormier i Stipe Miočić. Za mlađeg od braće Diaz bit će to prvi nastup nakon tri godine i revanša s Conorom McGregorom.

Diaz je zbog neaktivnosti uklonje sa službene rang ljestvice, no s obzirom da je Pettis deveti, pobjeda protiv njega Diaza bi automatski vratila među top deset izazivača lake kategorije.

Što se Khabiba tiče, Dagestanac će braniti svoj naslov protiv interim prvaka Dustina Poiriera 7. rujna na UFC 242 priredbi u Abu Dhabiju.

Linker
11. travanj 2024 18:37