UFC

Obiteljska tragedija Rose Namajunas: Dva člana obitelji joj preminula od COVID-19

Rose Namajunas
 screenshot/YouTube
Još prije nego je cijela UFC 249 priredba službeno otkazana, s nje se povukla planirana sudionica sunaslovne borbe, Rose Namajunas. U početku nije bio poznat razlog, sve dok njen menadžer nije otkrio kako joj se dogodila dvostruka obiteljska tragedija uzrokovana COVID-19 bolesti.

Mediji su jučer tijekom dana pokušavali doći do Rose Namajunas, u nadi da saznaju što je dovelo do njenog iznenadnog otkazivanja borbe, no ona nije nikome odgovarala. Na kraju je to umjesto nje odradio njen menadžment, a vijesti su zapravo bile vrlo ružne.

"Rose Namajunas povukla se s UFC 249 priredbe zbog dvije smrti u obitelji uzrokovane koronavirusom. Ona se nada vratiti u Octagon što je prije moguće, no trenutno od svih tražimo da za ovo vrijeme poštuju njenu privatnost", napisao je njen menadžer Brian Butler.

Iako im je pandemija krenula kasnije od većine država, SAD je najveće žarište koronavirusa i COVID-19 te se na području te države ubilježilo najviše slučajeva, a uskoro će vjerojatno i najviše smrti. Broj zaraženih došao do je gotovo pola milijuna, a do sada je preminulo gotovo 17 tisuća ljudi i to većina njih u posljednja dva tjedna.

Namajunas se nije borila od svibnja prošle godine, kad je ostala bez titule u borbi protiv Jessice Andrade. Upravo revanš protiv sad već također bivše prvakinje je trebala biti njena UFC 249 borba.

Linker
24. travanj 2024 20:37