UFC

Objavljen program iduće UFC priredbe, sjajan teškaški obračun u sunaslovnoj borbi

Ivanov vs. Lewis
 screenshot/YouTube
Nakon što ovog vikenda nećemo moći pratiti UFC borbe u živo, najveća svjetska MMA promocija vraća se idućeg. Iako još uvijek nije službeno potvrđena lokacija, odnosno čeka se dozvola komisije, u Las Vegasu bi se 30. svibnja trebao održati Fight Night kojeg će predvoditi Tyron Woodley i Gilbert Burns, dok bi sunaslovna borba trebao biti okršaj teške kategorije između Blagoya Ivanova i Augusta Sakaija.

UFC je planirao svoj četvrti Fight Night po povratku održati 23. svibnja, no komisija savezne države Nevade nije bila spremna dati dozvolu za taj datum. No, iako službene potvrde još uvijek nema, čini se kako će dozvolu ipak dati za idući vikend, budući da je Dana White službeno otkrio kako će izgledati program priredbe koju po nekom redoslijedu održavanja možemo nazvati UFC Fight Night 176.

Veliki APEX kompleks, koji se već iskazao kroz "Contender Series" show, bit će domaćin programa od 11 borbi, a napokon je konačno potvrđeno kako će isti predvoditi Tyron Woodley i Gilbert Burns. Okršaj bivšeg prvaka i trenutno možda najpotentnijeg borca kategorije do 77 kilograma bit će zapravo šlag na tortu vrlo zanimljivog popisa borbi, koji je podijeljen na pet okršaja glavnog i šest okršaja uvodnog programa.

Sunaslovna borba bit će duel teške kategorije između dva također vrlo potentna borca. Blagoy Ivanov vraća se nakon po mnogima kontroverznog poraza od Derricka Lewisa, a čeka ga borba protiv Augusta Sakaija, Brazilca koji je slavio u sva tri dosadašnja UFC nastupa.

Nakon što je prošlog vikenda savladao Anthonyja Hernandeza nakon samo 39 sekundi, Kevin Holland nastupit će već na ovoj priredbi i to jednu kategoriju niže, odnosno u velteru. Tamo ga čeka Daniel Rodriguez. Ostatak glavnog program čine Rossevelt Roberts i vrlo zanimljivi Brok Weaver, a glavni dio priredbe otvorit će MacKenzie Dern svojim prvim nastupom nakon prvog poraza u karijeru. Protiv nje će se boriti Hannah Ciffers.

Glavna borba uvodnog programa donosi još jedna povratak nakon poraza i to prethodne izazivačice muha kategorije, Katlyn Chookagian. Nakon što nije došla niti blizu tome da savlada Valentinu, pokušat će biti uspješnija protiv Antonine Ševčenko. Tu je još nekoliko poznatih imena poput Louisa Smolke i bivšeg izazivača Tima Elliotta, a u novom nastupu pratit ćemo i Jamahala Hilla, borca koji je mjesta u UFC-u koštao Darka Stošića.

UFC Fight Night 176 - Popis borbi

Tyron Woodley vs. Gilbert Burns
Blagoy Ivanov vs. Augusto Sakai
Kevin Holland vs. Daniel Rodriguez
Roosevelt Roberts vs. Brok Weaver
Mackenzie Dern vs. Hannah Cifers

Katlyn Chookagian vs. Antonina Shevchenko
Billy Quarantillo vs. Spike Carlyle
Jamahal Hill vs. Klidson Abreu
Tim Elliott vs. Brandon Royval
Louis Smolka vs. Casey Kenney
Chris Gutiérrez vs. Vince Morales

Linker
26. travanj 2024 04:58