UFC

Overeem zaradio 25 puta više nego čovjek koji ga je nokautirao

Alistair Overeem i Jairzinho Rozenstruik
 screenshot
Alistair Overeem jedna je od najvećih MMA zvijezda u povijesti, a to svakom njegovom borbom potvrdi i honorar koji je za nju spremio u džep. No, što reći kad se pojavi informacija da je Jairzinho Rozenstruik, čovjek koji ga je nokautirao, zaradio 25 puta manje od njega.

Overeem je jedan od rijetkih boraca kome UFC isplaćuje puni fiksni honorar, neovisno o ishodu njegove borbe. I to nije bilo kakav honorar nego jedan od najvećih u promociji i svakako najveći među onima koji nikad nisu imali UFC titulu u svom vlasništvu. Do toga je dovela njegova popularnost, kao i svi rezultati koje je kroz povijesti postizao.

Prema dostupnim, no ne i službeno potvrđenim informacijama, Overeem je za UFC on ESPN 7 nastup zaradio 865.000 dolara. U tu cifru ipak ne treba previše sumnjati jer ona dolazi iz nekih njegovih ranijih nastupa, kad je bila službeno potvrđena. No, ono što je zanimljivo je usporedba njegove zarade s onom njegovog protivnika.

Prema trenutno važećem ugovoru s UFC-om, Jairzinho Rozenstruik zarađuje 18.000 dolara po nastupu te jednako toliko u slučaju pobjede. To bi bilo 36.000 dolara, što je 24.7 puta manje od onog što je zaradio Overeem, čovjek kojeg je u noći sa subote na nedjelju nokautirao. Naravno, ne možemo biti sigurni kako ga UFC nije posebno nagradio zbog prihvaćanja borbe kao zamjena te da se tu nalazi još neki bonus, ali se možemo voditi time kakav je njegov ugovor. No, ovo je možda i posljednji put da zarađuje nešto u takvom iznosu jer za pretpostaviti je kako će se uskoro novi dokument naći na njegovom stolu.

Prema istom izvoru, The Sports Daily mediju, koji se vodi podacima s nekih ranijih borbi gdje su honorari službeno objavljeni, Ben Rothwell zaradio je 124.000 dolara, Tim Means 102.000, Rob Font 96.000, Stefan Struve 79.000, a Aspen Ladd 70.000 itd. Ovo su honorari bez eventualnih osvojenih bonusa te sponzorskog novca od Reeboka. Te podatke možete provjeriti na gore podijeljenoj adresi.

Linker
14. travanj 2024 04:36