UFC

Paige VanZant: Ne vidim nikoga tko može pobijediti Valentinu Shevchenko

Paige VanZant
Valentina Shevchenko trenutna je UFC prvakinja muha kategorije, a svoju prvu obranu titule odradila je impresivno. Ako se pita njenu potencijalnu suparnicu, Paige VanZant, tamo će ostati još neko vrijeme, budući da Paige smatra kako trenutno u kategoriji nema djevojke koja ju može savladati.

Dosadašnje tri borbe u muha kategoriji Valentina Shevchenko odradila je fantastično. Prvo je doslovno prebila Priscillu Cachoeiru, nakon toga je došla do titule tehnički briljantnom izvedbom protiv Joanne Jedrzejczyk, a svoju prvu obranu odradila je tako da je brutalno nokautirala Jessicu Eye.

Njoj svakako u prilog ide situacija da u kategoriji trenutno nema djevojke koja djeluje imalo impresivno poput nje. Takvog je stava i vjerojatno najpopularnija borkinja iste kategorije, ako ne i cijelog UFC-a, Paige Van Zant.

"Bit ću iskrena i reći kako ona djeluje zastrašujuće. Ja planiram biti dugo u UFC-u i zauvijek trenirati. Srećom, dok se budem borila za titulu ona će se vjerojatno već umiroviti. Meni je tek 25 godina i moram izgraditi svoj put prema vrhu. No, što se tiče trenutnog stanja, ne vidim kako ju itko može detronizirati s vrha", rekla je Paige o trenutnoj prvakinji kategorije u kojoj i sama nastupa. Paige je inače gostovala u showu Ariela Helwanija na ESPN-u.

Paige čak nije Valentini zamjerila niti neke ranije izjave trenutne prvakinje, u kojoj je upravo nju navela koja djevojku koju bi voljela savladati. Nadala se kako preko nje može dobiti dodatni publicitet. Ipak, Paige joj to nije zamjerila, čak je otvoreno priznala da na Shevchenko gleda kao na svog uzora.

"Njene udaračke vještine su nivo iznad svih ostalih, a pored toga je toliko metodična i tehnički potkovana. Nikada nisam vidjela nešto poput nje, mislim da trebam raditi i gledati prema tome da budem baš takva. Želim imati udaračke vještine kao ona", iznijela je svoje ambicije.

Paige je prošlog tjedna prošla novu operaciju ruke i treningu se može vratiti tek za tri mjeseca. Posljednji nastup imala je početkom ove godine, kad je savladala Rachael Ostovich. Nažalost po nju, i prije te borbe imala je pauzu u trajanju od godinu dana, a tako nešto moglo bi se dogoditi i sada. Ipak, ukoliko ova operacija bude u potpunosti uspješna, mogli bismo talentiranu Paige napokon češće gledati u Octagonu. U svojim dosadašnjim UFC nastupima upisala je pet pobjeda i tri poraza.

Linker
26. travanj 2024 11:46