UFC

Potvrđena je nova sezona ‘The Ultimate Fightera‘: Dana White otkrio je imena glavnih trenerica

Valentina Shevchenko i Alexa Grasso

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Povodom Dana žena, UFC-ov predsjednik podijelio je ovu informaciju

Još od 2005. godine UFC održava show pod nazivom ‘‘The Ultimate Fighter‘‘. Radi se o svojevrsnoj kombinaciji ‘‘reality showa‘‘ i MMA turnira, a najbolji borci bivaju nagrađeni ugovorom s UFC-om. Osvajanje TUF-a svakako je i velika čast za sudionike natjecanja, kao i za njihove trenere.

Svaka sezona ima određene glavne trenere, a uglavnom se radi o aktivnim UFC-ovim borcima. Sezona završava finalima, ali ponekad i međusobnim obračunima glavnih trenera. Conor McGregor i Michael Chandler obavljali su trenerske uloge u prošloj sezoni ‘‘TUF-a‘‘, ali njihov međusobni obračun još uvijek čekamo. Upitno je hoće li se McGregor vratiti profesionalnom sportu, ali Michael Chandler i dalje čeka.

No, vrijeme je za novu sezonu TUF-a. UFC-ov predsjednik Dana White danas je potvrdio održavanje nove sezone i pritom je otkrio imena ovogodišnjih trenera, točnije, trenerica. Bila je to Whiteova čestitka za Dan žena, a trenerice u ovogodišnjoj sezoni TUF-a bit će Valentina Shevchenko i Alexa Grasso.

Meksikanka Grasso aktualna je prvakinja muha kategorije, a pojas je osvojila prošle godine, porazivši upravo Valentinu Shevchenko. Šest mjeseci nakon toga, Grasso je branila pojas u revanšu sa Shevchenko, a borba je završila neriješenim ishodom. U slučaju remija, pojas ostaje kod aktualne prvakinje i tako je Grasso zadržala svoje mjesto na tronu. Nije White potvrdio njihov međusobni obračun na kraju sezone, ali za očekivati je da ćemo gledati trilogiju dvaju najboljih borkinja muha kategorije.

TUF 32 sezona započet će s emitiranjem 4. lipnja (šesti mjesec), a Shevchenko i Grasso vodit će timove sačinjene od boraca srednje i perolake kategorije.

Dobar je ovo potez UFC-a. Valentina Shevchenko i Alexa Grasso ponajbolje su UFC-ove borkinje na kompletnom rosteru borkinja, ali neće im škoditi dodatna promocija i rast popularnosti. Kroz sezonu TUF-a, obje borkinje imaju dobru priliku pridobiti nove fanove i pobliže ih upoznati sa svojim likom i djelom. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u toj ulozi.

Linker
26. travanj 2024 02:25