UFC

Pettisa teško pogodio poraz od Diaza: 'Bio sam utučen, ali sada se osjećam bolje nego ikada'

Anthony Pettis
 Screenshot/Youtube
Anthony Pettis priznao je da ga je teško pogodio poraz od Nate Diaza prošlog ljeta, ali spreman je za povratnički meč sljedeće subote na UFC 246 priredbi u Las Vegasu.

Prošlog kolovoza Pettis je dočekao Diaza, koji se nije borio tri godine, ali nije uspio doći do druge uzastopne pobjede. Diaz je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

"Prije tog meča sam porezao ruku. UFC me pokrpao, rekli su mi - hoćeš li se boriti ili ne? Nisam mogao ispasti pi**ca i odustati sat vremena prije borbe. Zalijepili su me, nisam mogao gađati direkt, nisam mogao koristiti jiu-jitsu. Koliko god iskustva imali, ne možete se pripremiti na tako nešto. Ne tražim izgovore, Diaz se strašno borio, sjajna borba. Pogodio sam ga s par dobrih udaraca, ali podnio ih je", opisao je Pettis.

"Bio sam jako motiviran prošle godine, imao sam jasnu viziju. Proučavao sam borbe, zaljubio se ponovo u sport. Nakon borbe s Diazom bio sam utučen. Nisam znao što se događa i što je sljedeće. Odlučio sam se vratiti zabavi. Zahvalan sam što mogu doći ovdje i odraditi posao. Zarada mi je ista neovisno o tome borim li se u naslovnoj borbi ili ne. Meni je svejedno tko je sljedeći", poručio je.

Pettis (22-9 MMA, 14-9 UFC) će se 18. siječnja na prvoj UFC-ovoj priredbi u 2020. boriti protiv Carlosa Diega Ferreire (16-2 MMA, 7-2 UFC), koji je u nizu od pet pobjeda.

"Vrijeme je za borbu. Čekao sam protivnika dugo, bio sam spreman i odmah nakon borbe s Diazom. Rekao sam UFC-u da se želim boriti, davali su mi imena mogućih protivnika, ali sve je propalo, a Ferreira je bio spreman", rekao je Pettis.

Bivši prvak lake kategorije, koji se borio i za privremeni pojas u perolakoj, posljednje dvije borbe odradio je u velteru pobijedivši Stephena Thompsona (nokautom) i izgubivši od Diaza. Protiv Ferreire se vraća kategoriju niže.

"Protiv Wonderboya sam otišao u velter, fizički sam se osjećao sjajno bez skidanja kilograma. Cijelu 2019. nisam morao skidati kilograme i sada se vraćam u laku kategoriju, no tijelo mi se još nije oporavilo od spuštanja u perolaku. Morao sam odmoriti tijelo i sada se osjećam bolje nego ikada prije. Znam da to svi uvijek govore, ali ovaj put to stvarno osjećam", rekao je Pettis.

Linker
20. travanj 2024 23:02