UFC

Poirier otkrio kako bi Gaethje mogao neporaženom Khabibu 'zadati dosta problema'

Dustin Poirier i Khabib Nurmagomedov
 STRINGER / ANADOLU AGENCY via AFP
Bivši privremeni prvak najavio je i ukratko analizirao borbu za naslov u lakoj kategoriji

Dustin Poirier ovog će se vikenda na UFC on ESPN 12 priredbi u Octagonu pojaviti po prvi puta nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova. Protivnik bivšeg privremenog prvaka u lakoj kategoriji ovoga će puta biti Dan Hooker.

Iako je pred njim borba s opasnim suparnikom s Novog Zelanda, 'The Diamond' je morao ovoga tjedna odgovarati i na neka neizbježna pitanja o meču za titlu u njegovoj kategoriji, odnosno onom u kojem ćemo gledati Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea.

Podsjetimo, upravo je Poirier posljednji koji je uspio svladati Gaethjea. Dogodilo se to u travnju 2018. kada je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi zaustavio danas prvog izazivača lake kategorije.

"Otvoren sam za naš novi susret. Bila je to najbolja borba godine i siguran sam da bi bila još jednom. Volim gledati njegove nastupe i znam da bi nas dvojica još jednom fanovima priuštili ludi okršaj u kavezu", rekao je Poirier za MMA Junkie na spomen Gaethjea.

No, sada obojica pred sobom imaju druge protivnike, a kao netko tko je bio u Octagonu i s Justinom i s Khabibom, Poirier je odlučio otkriti što očekuje od nove borbe za naslov prvaka u lakoj kategoriji.

"Sve će ovisiti o tome kako će se odvijati događanja u kavezu i kako će se Justin kretati u toj borbi. Ako uspije izbjegavati ogradu, onda mislim da će Khabibu zadati dosta problema. Khabib će ga teško rušiti na otvorenom, ali uz ogradu, tu već nisam siguran... Ako ga pritisne uz ogradu i počne mu ulaziti u noge, onda bi ga mogao rušiti i Gaethjea dovesti u probleme. A iz prve ruke znam da će se Justinu onda biti teško vratiti na noge", zaključuje Poirier.

Linker
24. travanj 2024 19:50