UFC

Poirier otkrio koliko su daleko otišli pregovori za borbu protiv Natea Diaza

Dustin Poirier i Nate Diaz
 screenshot/Youtube
Borba Dustina Poiriera i Natea Diaza već je dugo godina želja MMA fanova. Jednom je čak bila dogovorena, no onda i otkazana, a u posljednje vrijeme se o njoj ponovno glasno govori. Poirier je otkrio koliko su zapravo pregovori daleko otišli i kolike su šanse da ih napokon vidimo zajedno u borilištu.

Mnogi fanovi ostali su neizmjerno razočarani nakon što je borba Dustina Poiriera i Natea Diaza, koja je bila ugovorena za 3. studenog 2018. godine i UFC 230, bila otkazana. Bila je to borba kojoj su se dugo nadali, a kad je napokon dogovorena, onda je nisu dočekali. Nakon toga su oba borca krenuli u nekim svojim smjerovima.

Diaz je imao dobru 2019. godinu koju je obilježila pobjeda nad Anthonyjem Pettisom te poraz u velikoj borbi protiv Jorgea Masvidala, a nije puno lošija bila niti Dustinova. Prvo je osvojio privremenu titulu pobjedom nad Maxom Hollowayem, no onda ipak nije uspio doći do prave nakon što je poražen od Khabiba Nurmagomedova u glavnoj borbi UFC 241 spektakla u Abu Dhabiju. Obojica od svojih posljednjih nastupa još nisu ugovorili idući pa se krenulo govoriti o novom ugovaranju njihovog duela.

Koliko je to blizu došlo i ima li neke šanse da uskoro dobijemo potvrdu te borbe, fanovi su pitali Dustina na Twitteru, putem kojeg on redovno komunicira s njima.

"On se ne namjerava boriti, idemo dalje", napisao je Dustin time razočaravši fanove koji su se ovoj borbi nadali.

Poirier je također odgovorio kako nema ništa protiv borbe protiv Conora McGregora kojom bi se dobio novi izazivač, ali niti protiv susreta s poraženim iz borbe Khabiba i Fergusona, no da bi to značilo previše vremena do njegove iduće borbe. Toliko nije spreman čekati, budući da se Khabib i Tony bore tek u travnju. Situacija u lakoj kategoriji takva je da borcima iz samog vrha nije lako pronaći protivnike. No, na Dustinu je nadati se kako će matchmakeri uskoro nešto smisliti.

Što se tiče Diaza, on je rekao da će njegova iduća borba doći u trenutku kad dobije pravu ponudu. Što je za njega u kojem trenutku prava ponuda, to je ipak malo teže za zaključiti.

Linker
26. travanj 2024 23:12