UFC

(VIDEO) Octagon odlazi u Novi Zeland predvođen borbom visokih tenzija

Felder vs. Hooker
 UFC
UFC nastavlja niz svojih priredbi tjedan za tjednom pa tako već nadolazećeg vikenda Octagon seli u najveći grad Novog Zelanda, Auckland. Tamo će se održati UFC Fight Night 168 s borbom visokih tenzija kao svojim 'main eventom'. Snage će odmjeriti Dan 'The Hangman' Hooker i Paul 'The Irish Dragon' Felder.

Nešto manje od dvije godine prošlo je od vrlo simpatične prozivke koju je Dan Hooker uputio Paulu Felderu nakon što je savladao Jima Millera. Felder je tim putem radio kao komentator te je pobjedniku postavio pitanje protiv koga se želi okušati iduće, da bi on rekao kako želi rangiranog protivnika, a jedan takav upravo stoji pokraj njega. Felder je tim putem rekao da bi mu bilo zadovoljstvo, no borba nije ugovorena. Barem ne tada, nego nakon što su obojica odradili još par borbi nakon te situacije. Sad će se napokon susresti u Octagonu i to na domaćem terenu novozelandskog borca.

Ipak, stvari više nisu tako nevine kao što je bio kod spomenute prozivke. Obojica su rekli neke stvari koje su drugom nisu svidjele pa je čak došlo i do neugodnih tenzija, a njihova prva sučeljavanja dala su do znanja da prijateljski odnosi više ne postoje.

"Pokaži mi poštovanje i jednako ću ti uzvratiti. Pokaži mi suprotno, vratit će ti se isto kao od ogledala. Kad sam ga prozvao, to je bilo uz puno respekta, mislim da sam to i pokazao. No, nakon moje posljednje borbe me krenuo ismijavati. Više nema džentlmena, sad dolazim po njega. Definitivno se pojavilo zle krvi između nas", rekao je Hooker prije otprilike dva mjeseca, malo nakon što je borba ugovorena.

Felder je igru brzo prihvatio:

"Kad su nas stavili jednog preko puta drugog, ušao mi je u lice i nije se htio povući. Zvali su nas da se okrenemo prema kamerama, no niti jedan nije htio to napraviti prvi. No, to je protivnik kakvog želim protiv sebe. Inače dobiješ priliku sučeliti se s njim u srijedu ili četvrtak tjedna borbe, na medijskom danu. Imati priliku to napraviti ovako rano samo podiže motivaciju za trening kamp."

Hooker će u borbu ući kao sedmopostavljeni borac ljestvice izazivača, sa šest pobjeda u posljednjih sedam borbi. Felder je plasiran jednu poziciju iznad njega te je slavio u pet od posljednjih šest. Obojica se nadaju do kraja ove godine izboriti status izazivača. Bez pobjede u ovoj borbi to neće biti moguće. Vjerujemo kako nas čeka uzbudljiva borba i uzbudljiv program u kompletu. Što se tiče ove borbe, pogledajte njenu službenu najavu!

Linker
05. svibanj 2024 13:25